Συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (26/07), δύο Σύριοι ηλικίας 41 και 36 ετών με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης κοινωνικής ένταξης και λοιπών διατάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έχοντας πληροφορίες ότι οι δύο συγκεκριμένοι άνδρες διακινούσαν πλαστά έγγραφα διαφόρων κρατών σε άλλους αλλοδαπούς με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους σε χώρες της Ευρώπης, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο μέσα στην οικία του 41χρονου εκείνος πέταξε από το ακάλυπτο της πολυκατοικίας μία σχολική τσάντα η οποία περιείχε μέσα πλήθος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον 36χρονο και εκείνος μόλις είδε τους αστυνομικούς να μπαίνουν εντός της οικίας του πέταξε ένα κινητό τηλέφωνο από το μπαλκόνι. Μόλις η συγκεκριμένη συσκευή περισυλλέχθηκε διαπιστώθηκε ότι εντός αυτής βρίσκονταν ηλεκτρονικά αρχεία που απεικόνιζαν ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών κυρίως διαβατήρια και ταυτότητες.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες που σχετίζονταν με τη δράση τους στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-196 ταξιδιωτικά έγγραφα Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τρίτων Χωρών (διαβατήρια, άδειες οδήγησης, άδειες παραμονής, δελτία ταυτότητας κ.α.),

-τηλεφωνική συσκευή,

-3 κινητά τηλέφωνα,

-πιστοποιητικό Γερμανικών Αρχών και

-σφραγίδα.

Plastografoi_Athina_Sillipseis



Σημειώνεται ότι ύστερα από ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα από τα έγγραφα έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα ή απολεσθέντα από διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά και την Ελλάδα.

Και οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή βία, παράβαση του νόμου περί όπλων και απείθεια.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.