Μεγάλη φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση στα Μέγαρα. Σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά που δεν απειλεί σπίτια, ξεκίνησε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης (19.04.2023) σε χαράδρα δασικής έκτασης στα Μέγαρα. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 9 οχήματα, ενώ έχουν απογειωθεί και 2 αεροσκάφη.

Τι δήλωσε στο parapolitika.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, μιλώντας στα parapolitika.gr, ανέφερε ότι η φωτιά βρίσκεται σε απόκρημνο σημείο και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ήδη έχουν σπεύσει προκειμένου να την κατασβήσουν. «Έχει πάει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη και έχει κληθεί και αεροπλάνο. Η φωτιά βρίσκεται σε απόκρημνη περιοχή και αυτή τη στιγμή καίγονται περίπου 50 στρέμματα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Αμέσως μετά εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο μέρος βρίσκεται πυκνό δάσος.

Επίσης, ο κ. Σταμούλης είπε ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και ότι η φωτιά βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης (19/4) σε χαράδρα δασικής έκτασης στα Μέγαρα. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 9 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη.