Η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για την προστασία των ανηλίκων, Γεωργία Αδειλίνη, παρενέβη στο ζήτημα των καταγγελιών που έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες από τους δικηγόρους της 12χρονης που έπεσε θύμα μαστροπείας και βιασμού στον Κολωνό αλλά και την προφυλακισμένη μητέρα της για προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης, με τελευταία την επίθεση με μαχαίρι που καταγγέλλεται ότι δέχθηκε, χθες, από άγνωστο άνδρα στο σπίτι της θείας της που κατοικεί εκτός Αθηνών

Η κυρία Αδειλίνη ζήτησε την προστασία και αυξημένη επιτήρηση της ανήλικης από την εισαγγελία ανηλίκων του τόπου που κατοικεί η 12χρονη. Από την πλευρά τους, και οι δικηγόροι της 12χρονης αναμένεται να υποβάλουν αίτημα για τη φύλαξη του σπιτιού στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται πως χθες έγινε γνωστό -μετά από καταγγελία της μητέρας της- πως η 12χρονη δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι όπου διαμένει, όταν ο άγνωστος προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αφού την απείλησε, τη μαχαίρωσε στο χέρι και τράπηκε σε φυγή.

 Συγκεκριμένα, η γιαγιά της 12χρονης μίλησε στον ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε σε τέσσερα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος της 12χρονης: «Τέταρτη απόπειρα, πάνε να το σκοτώσουν το παιδί. Ξέρω ότι ήταν το παιδί στο δωμάτιό του και έκανε μάθημα με την καθηγήτρια, κάνει μάθημα ιδιαίτερα από το υπουργείο. Μπήκαν μέσα, τώρα τι έγινε μετά από εκεί δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω καθόλου με το παιδί μου, γιατί είναι και αυτό σε άθλια κατάσταση».

 «Κοιμόταν και μπήκαν με κουκούλα από το παράθυρο»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της στον ANT1, αναφέρει: «Καλεί την αστυνομία γιατί της σπάσανε το τζάμι, καμία απάντηση. Τους ξανακάλεσε, τι έγινε, καμία απάντηση. Πήγαν και έριξαν τεράστια πέτρα, έσπασαν το τζάμι στο δωμάτιο του παιδιού για να μπούνε μέσα. Η άλλη έγινε στον δρόμο. Το βράδυ κοιμόταν και μπήκανε με κουκούλα στο παράθυρο και πρόλαβε και το είδε. Τέταρτη σήμερα».

 Μάλιστα, η γιαγιά κατήγγειλε πως μία μέρα η 12χρονη έπαιζε στην αυλή όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο στο σημείο και άγνωστος επιχείρησε να το τραβήξει από το χέρι και να το πάρει μαζί του στο αμάξι. «Πρόλαβαν, ούρλιαξε το παιδί και τη γλίτωσε. Πήραν το νούμερο του αυτοκινήτου, το έδωσαν στην αστυνομία, τίποτα».

 H καταγγελία για την επίθεση με μαχαίρι εναντίον της 12χρονης

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμών, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε: «Αρχικά μια πέτρα έσπασε την τζαμαρία του σπιτιού στο οποίο διαμένει, αλλά δεν δώσαμε σημασία και το θεωρήσαμε τυχαίο γεγονός. Λίγο αργότερα ο αδερφός της βγαίνοντας στο δρόμο είδε έναν άγνωστο να του κάνει νόημα με την χαρακτηριστική κίνηση να μη μιλήσει», είπε ο κ. Λύτρας.

 «Το τελευταίο όμως ήταν ξεκάθαρο. Ένας άγνωστος πήγε κρατώντας μαχαίρι έξω από το δωμάτιο της με σκοπό να τον δει η μικρή και να τρομοκρατηθεί. Το κορίτσι αντέδρασε και πήγε να τον απωθήσει με συνέπεια εκείνος να αντιδράσει και να την τραυματίσει με το μαχαίρι στο χέρι», πρόσθεσε.

 «Η 12χρονη έχει την αίσθηση πως όλα αυτά είναι μια ξεκάθαρη απειλή που σχετίζεται με την υπόθεση», είπε ο κ. Λύτρας. Ερωτηθείς για το πώς έχει γίνει η γνωστή η διεύθυνση του σπιτιού που μένει η 12χρονη, απάντησε πως δυστυχώς έχει αποκαλυφθεί και από επίσημα χείλη.