Κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού στην Καβάλα, ο 55χρονος είπε πως θόλωσε όταν άκουσε τη γυναίκα του να εμμένει στην απόφασή της για διαζύγιο. Υποστήριξε ότι θυμήθηκε τότε τον χωρισμό των γονιών του και βγήκε εκτός εαυτού, χωρίς να μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις του. Αυτό δεν εμπόδισε τους δικαστές να τον καταδικάσουν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικό. 

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της αδικοχαμένης φαρμακοποιού χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του 55χρονου προκλητική κατά τη διάρκεια της δίκης. «Την ώρα της απολογίας του γέλασε πέντε φορές ενώ δεν δάκρυσε ποτέ. Προσέβαλε τη μνήμη της γυναίκας του. Σκότωσε τη γυναίκα του, τη μητέρα των παιδιών του για δεύτερη φορά. Την πρώτη με τα ίδια του τα χέρια και τη δεύτερη με τα λόγια του στο δικαστήριο», είπε ο Μανώλης Βονικάκης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Μιλώντας στο MEGA, ο αδερφός της Άιντας  δήλωσε πως νιώθει ικανοποίηση με την έκβαση της υπόθεσης, ωστόσο η αδερφή του δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. «Αισθάνομαι ικανοποιημένος. Ευτυχώς η δικαιοσύνη έκανε το έργο της. Η αδελφή μου δεν γυρίζει πίσω, έφυγε… Είμαι χαρούμενος πως ο Θεός έβαλε το χέρι του και σήμερα (σημ. την Παρασκευή) μαζί με το δικηγόρο μου και όσους ήταν δίπλα μας ακούσαμε τα λόγια στο δικαστήριο, ήταν αυτό που ακριβώς θέλαμε να ακούσουμε», δήλωσε.



Όσον αφορά στο χρονικό, ήταν 5 Μαΐου του 2022. Ο καθ’ ομολογία δράστης ακολουθεί σε αυτό το σημείο την Άιντα στο δωματιάκι του φαρμακείου και την πνίγει, όπως έχει παραδεχτεί, με τα ίδια του τα χέρια. Αμέσως μετά καταγράφεται να σέρνει τη σορό της.

Ήταν οι στιγμές που ο 55χρονος προσπαθούσε να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις του, τότε που έδειχνε να έχει συνειδητοποιήσει πλήρως αυτό που μόλις είχε κάνει. Μετά την προσπάθεια να φοβίσει την 43χρονη με τα μπράτσα του, μετά την κίνηση να την φιλήσει και την γυναίκα να τον απωθεί.

Έχει παραμείνει μόνος στο φαρμακείο, λίγα μόνο μέτρα από τη σορό της, να ψάχνει τα συρτάρια, να κρατάει το κεφάλι του και λίγο αργότερα να έχει βάλει ένα γκρι ανοιχτό πουκάμισο, πάνω από τη μαύρη μπλούζα που φορούσε κατά την διάρκεια του εγκλήματος.

Το βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το «Live News» και έπαιξε τον περασμένο Ιούνιο σήκωσε ένα κύμα οργής και στο χωριό του 55χρονου, με συγγενείς και φίλους του, να παραμένουν συγκλονισμένοι.