Ανοιχτοί πλέον είναι όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, αφού απομακρύνθηκαν τα τελευταία οδοφράγματα που είχαν στηθεί στην οδό Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι μία μικρή ομάδα περίπου 50 ατόμων, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, είχε καταλάβει το οδόστρωμα μπροστά από την Πρυτανεία (Προπύλαια) και δεν αποχωρούσε. Στο συγκεκριμένο σημείο, μάλιστα, σημειώθηκε και μικρής έκτασης πετροπόλεμος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, οι Αρχές έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 14 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις.

Γύρω στις 17:00 η Αστυνομία πραγματοποίησε ειδική επιχείρηση με τη συμμετοχή διμοιριών των ΜΑΤ και ενός «Αίαντα», ο οποίος βγήκε μπροστά και διέλυσε τα εμπόδια που είχαν τοποθετήσει οι διαδηλωτές πάνω στον δρόμο.

1_6
2_4
3_4
4_2


Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που συνόδευαν το υδροφόρο όχημα της ΕΛΑΣ απώθησαν τους συγκεντρωμένους προς την πλατεία Ομονοίας, όπου και εκεί διαλύθηκαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε δύο προσαγωγές (ενός άνδρα και μιας γυναίκας).