«Πρόκειται για επίθεση καθαρά προς την Αστυνομία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδουσχετικά με τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στη βάση των ΜΑΤ, στην Πολυτεχνειούπολη, στου Ζωγράφου.

«Ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, χάρη στην ψυχραιμία του αστυνομικού, έχουμε ατόφιο τον εκρηκτικό μηχανισμό, δεν καταστράφηκε και έτσι δεν είχαμε μόνο υπολείμματα», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Δημογλίδου.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι υλικό έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Γίνεται μεγάλη έρευνα για να εντοπιστούν οι δράστες. Υπάρχει κάμερα, αλλά για τη λεπτομέρεια του αν έχει καταγραφεί εικόνα ή όχι θα μας ενημερώσουν οι τεχνικοί που έχουν εξαγάγει το υλικό από την κάμερα», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα: Βόμβα στα ΜΑΤ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. - Μνήμες από την τρομοκρατία ξυπνά ο μηχανισμός


Κωνσταντίνα Δημογλίδου: «Δεν επιλέχθηκε τυχαία το σημείο»

«Πρόκειται για ένα τυφλό σημείο, που δεν επιλέχθηκε τυχαία», σημείωσε εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.,τονίζοντας πως «κάποιος που θέλει να αφήσει έναν μηχανισμό έχει παρακολουθήσει».

«Ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας -γιατί πρόκειται για επίθεση καθαρά προς την Αστυνομία-, χάρη στην ψυχραιμία του αστυνομικού έχουμε ατόφιο τον εκρηκτικό μηχανισμό, δεν καταστράφηκε και έτσι δεν είχαμε μόνο υπολείμματα».

Σχετικά με το αν πρόκειται οι δράστες να είναι παλιοί γνώριμοι, η κ. Δημογλίδου σχολίασε: «Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπέρασμα για το αν είναι κάτι καινούργιο ή προσπαθεί να αναβιώσει από το παρελθόν» και πρόσθεσε πως «πρέπει να γίνει εμπεριστατωμένη έρευνα, χωρίς πανικό».

Τέλος, η κ. Δημογλίδου δήλωσε πως «τα υλικά έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί ξεχωριστά, αλλά όχι με τον συγκεκριμένο τρόπο».

Διαβάστε ακόμα: Βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ: Στην Αντιτρομοκρατική η έρευνα - Στα εγκληματολογικά ο μηχανισμός