Eιδικά συνεργεία βρίσκονται στο βασιλικό κοιμητήριο του Τατοΐου, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται πυρετώδεις προετοιμασίες για την ταφή του τέως βασιλιά την προσεχή Δευτέρα.

Τα ειδικά συνεργεία που βρίσκονται στην περιοχή πραγματοποιούν εργασίες απομάκρυνσης κορμών των καμένων δέντρων.

Όπως αποφασίστηκε, έπειτα από τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα διαδικαστικά της κηδείας του τέως μονάρχη, η ταφή του θα γίνει ως ιδιώτης στο βασιλικό κοιμητήριο του Τατοΐου κοντά στους προγόνους του, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη της Αθήνας.

Η πολιτική απόφαση της κηδείας στο Τατόι έχει προέλθει ύστερα από συμφωνία του συμβιβασμού ανάμεσα στον τέως βασιλιά και το κράτος στις 27 Νοεμβρίου 2002.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή που μεταδόθηκαν στην εκπομπή Live News, για το λαϊκό προσκύνημα γίνεται μία συζήτηση για προσκύνημα λίγων ωρών και δεν έχουν καταλήξει αν θα είναι από το βράδυ της Κυριακής ή από τη Δευτέρα το πρωί και θα είναι στο παρεκκλήσι του Αγ. Ελευθερίου, δίπλα στη Μητρόπολη της Αθήνας.

Στις επίσημες αφίξεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, αναμένεται ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Άννα από την Κύπρο. Ωστόσο, η βρετανική οικογένεια δεν αναμένεται να παρευρεθεί μεταξύ των καλεσμένων.

Όπως ανέφερε η Χριστίνα Κοραή, από τον πολιτικό κόσμο θα είναι στην κηδεία η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς ο πατέρας της με τον τέως βασιλιά ήταν συμμαθητές στα Ανάβρυτα και ήταν και νονός της.