Το τελευταίο αντίο στον τελευταίο άνακτα της χώρας, τον Κωνσταντίνο ο οποίος απεβίωσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, λένε από νωρίς το πρωί πολλοί Έλληνες προσκυνώντας τη σορό του στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Οι αρχές διευκολύνουν τον κόσμο να αποτίσει φόρο τιμής και δεν αποκλείεται να παραταθεί το προσκύνημα κατά μία ώρα και αμέσως μετά να ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία η οποία θα τελεστεί από τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Η εξόδιος ακολουθία θα διαρκέσει μία ώρα και στη 1:00 μμ η σορός θα μεταφερθεί στο Τατόι. Εκεί θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως.
Στη συνέχεια θα γίνει η ταφή στο βασιλικό κοιμητήριο δίπλα από τους τάφους των γονέων του, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος και μετά η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα σε ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος.

Η Αστυνομία έχει λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας λόγω των αρχηγών κρατών που κατέφθασαν για να παραστούν στην κηδεία. Διακοπές κυκλοφορίας έως τις 2 το μεσημέρι, υπάρχουν στη Μητροπόλεως, στην Αιόλου μεταξύ Ανδριανού και Ερμού καθώς και στην Αθηνάς. Επίσης επιτηρούνται εναερίως οι χώροι από drones και ελικόπτερο. Από την Ισπανία κατέφθασε σύσσωμη η βασιλική οικογένεια, με τον βασιλιά Φίλιππο Στ’ και τη σύζυγο του Λετίθια, ενώ η Βασίλισσα Σοφία, αφίχθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Από τους εστεμμένους, επίσης, έχουν έλθει η Βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρίας, όπως και η έτερη αδελφή της, πριγκίπισσα Βενεδίκτη. Τη Νορβηγία εκπροσωπεί ο διάδοχος του θρόνου Χαακόν Μάγκνους, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρίας. Από το Λουξεμβούργο, το «παρών» δίνει ο Μέγας Δούκας Ερρίκος και από τη Βουλγαρία ο τέως βασιλιάς Συμεών Β'. Ακόμη είναι εδώ ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό με την Καρολίνα, η πριγκίπισσα Άννα της Μ. Βρετανίας και ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος της Ισπανίας. Τέλος, κατέφθασαν η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, μετά του συζύγου της, Αλέξανδρου Καρατζόρτζεβιτς, πρώην διαδόχου του θρόνου της Γιουγκοσλαβίας.

Από πολιτικούς, θα παραβρεθούν στην κηδεία ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγο του, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου την οποία έχει βαπτίσει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου, ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλο. Από το ΠΑΣΟΚ πιθανόν να πάει ο Παύλος Γερουλάνος και από τον ΣΥΡΙΖΑ η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά.