Το πτώμα μίας γυναίκας κειτόταν πριν από περίπου 11 μήνες στην άκρη του δρόμου, τυλιγμένο σε μία κουβέρτα.

Η Φωτεινή-Φαίη Μπακογιώργου βασανίστηκε όσο κανείς για το ελάχιστο διάστημα που έμεινε στη ζωή και κατέληξε στα αζήτητα του νεκροταφείου του Ζωγράφου. Χωρίς κανείς να γνωρίζει ποια είναι, τι είχε περάσει και τι της συνέβη πριν καταλήξει. Η ιστορία αυτή δεν έχει τελειώσει. Όταν μετά από εβδομάδες ο πατέρας της, Νίκος Μπακογιώργος, έμαθε την κατάληξή της, κίνησε γη και ουρανό για να μάθει τι συνέβη στην κόρη του. Έγινε για χάρη της «ντετέκτιβ» και αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια είναι σοκαριστικά.


Το κορίτσι, μητέρα τριών παιδιών, βασανίστηκε επί σειρά μηνών βάναυσα και πλέον ο πατέρας της δεν θα ησυχάσει αν δεν τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Η υπόθεση μετά την κατάθεση μιας μηνυτήριας αναφοράς παίρνει νέα τροπή. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Νικόλαος Μπακογιώργος υποστηρίζει ότι την κόρη του τη δολοφόνησαν, ενώ είναι συγκλονιστικές οι λεπτομέρειες για το πώς έμπλεξε με τη γυναίκα που έμενε στο διαμέρισμά της και, όπως λένε μάρτυρες, της κατέστρεψε τη ζωή. Ο κ. Μπακογιώργος με τη συνδρομή δύο ανθρώπων ανακάλυψε μία ιστορία βασανιστηρίων, επαιτείας και πορνείας, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν τουλάχιστον 7 μάρτυρες που μπορούν να πιστοποιήσουν τα όσα γίνονταν στο διαμέρισμα της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη. Η μήνυση γίνεται μεταξύ άλλων σε βάρος μίας 56χρονης. Σύμφωνα με το μηνυτή, η κόρη του έκανε διάφορες πράξεις προκειμένου να εξοικονομεί χρήματα για τους βασανιστές της. Όπως η «ON time» είχε καταγράψει από τον περασμένο Νοέμβριο, η 23χρονη είχε μείνει και πάλι έγκυος. Η εγκαλούμενη φέρεται να ήταν εκείνη που τη χτυπούσε βάναυσα προκειμένου να αποβάλει. Η ίδια κατηγορείται ότι βασάνιζε και τα τρία παιδιά της Φαίης, με αποτέλεσμα έπειτα από καταγγελίες να τα πάρουν από την αγκαλιά της βασανισμένης μητέρας τους.

«Έζησε τον πιο σκοτεινό εφιάλτη»

Καθοριστικό ρόλο στις έρευνες έπαιξαν τόσο ο ερευνητής Χάρης Βεραμόν όσο και η ποινικολόγος Βούλα Δημητριάδου. Οι αναζητήσεις τους ήταν αρκετές ώστε να συμπληρωθεί ένας άκρως μεγάλος όγκος πληροφοριών που στοιχειοθετούν πλήρως τις αιτιάσεις για τη βάναυση κακοποίηση της Φωτεινής και ενδεχομένως τη δολοφονία της, όταν πια δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τους βασανιστές της.

Ο Χάρης Βεραμόν μιλώντας στην «ON time» έφτασε στη διαπίστωση πως δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί το μαρτύριο που έζησε η νεαρή μητέρα: «Οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από μερικό διάστημα. Κινηθήκαμε τόσο στην οδό Τύχης, όπου βρέθηκε η σορός της γυναίκας, όσο και στη Δροσοπούλου, όπου διέμενε. Συγκεντρώσαμε πολλές πληροφορίες, μαρτυρίες που μιλούσαν για ένα πλάσμα σε σημείο κατάρρευσης. Την έβλεπαν συνεχώς χτυπημένη, με μώλωπες, γάζες και επιδέσμους. Οι περιγραφές πραγματικά είναι φρικτές. Θεωρώ δεδομένο ότι αυτή η γυναίκα δεχόταν βία σε καθημερινή βάση», είπε αρχικά και συνέχισε, υπογραμμίζοντας την αίσθησή του πως μιλάμε για πράξη εγκληματικής ενέργειας. «Το γεγονός πως βρήκαν τη γυναίκα τυλιγμένη σε κουβέρτα και σε κάκιστη κατάσταση υποδηλώνει πολλά πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πορεία των ερευνών, ο ίδιος δηλώνει σε επιφυλακή για τα πορίσματα που θα ρίξουν φως στην υπόθεση, ωστόσο υπογράμμισε κάτι σημαντικό, το οποίο ίσως να αναδεικνύει και έναν ανορθόδοξο τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης: «Τη Φωτεινή την εξωθούσαν στην επαιτεία και την εξέδιδαν. Βεβαίως, έπαιρναν τα χρήματα, ήταν γι’ αυτούς ένα εργαλείο το οποίο ήταν άχρηστο όταν δεν μπορούσε να αποφέρει αυτά που απαιτούσαν. Εκείνο που μου προκαλεί εντύπωση είναι πως ενώ υπήρχαν καταγγελίες που αφορούσαν στην κακοποίηση των τριών παιδιών της, δεν ερευνήθηκε αν η μητέρα ήταν επίσης θύμα. Τα παιδιά της απομακρύνθηκαν, πήγαν σε ιδρύματα, όμως κανείς δεν βοήθησε για να απομακρυνθεί η μητέρα από τους βασανιστές της».

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 20/9