Ακόμα ένα «μαύρο» ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα κοροναϊού αναμένεται να καταρριφθεί σήμερα στη χώρα μας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα κρούσματα σήμερα αναμένεται να αγγίξουν τις 7.000. Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαμε 6.150 κρούσματα κοροναϊού και 6.700 είχαμε την Τρίτη 02/11.

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

Ακόμη τέσσερις περιφερειακές ενότητες προστίθεται σε αυτές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Συγκεκριμένα η Ροδόπη, η Κοζάνη, η Φθιώτιδα και η Δυτική Αττική, παρουσίασαν επιδημιολογική επιβάρυνση και μπήκαν στο 4ο επιδημιολογικό επίπεδο, του πολύ αυξημένου κινδύνου. Υπενθυμίζεται ότι 17 περιοχές από τις επιβαρυμένες βρίσκονται ουσιαστικά στο «κόκκινο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον επιβαρυμένο χάρτη πολύ αυξημένου κινδύνου βρίσκονται οι περιοχές με χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά προστίθενται κάθε εβδομάδα στις περιοχές.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η Δυτική Αττική, όπου το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού μετά βίας φτάνει το 43% στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Αναλυτικά, οι περιοχές που «κοκκίνισαν» αυτήν την εβδομάδα και παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες:

  • Ροδόπη: 52,1%
  • Κοζάνη: 53,7%
  • Φθιώτιδα: 50,4%
  • Δυτική Αττική: 43, 46%

«Καμπανάκι» για 17 περιφερειακές ενότητες 

Από τις 50 περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα οι 27 βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο, δηλαδή σχεδόν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, με μόνη εξαίρεση τη Φλώρινα που βρίσκεται στο «πορτοκαλί» και από αυτές, οι 17 είναι οι πιο επιβαρυμένες και βρίσκονται ουσιαστικά σε «βαθύ κόκκινο».

Το Άγιο Όρος, η Λάρισα, η Μαγνησία, το Κιλκίς, η Ημαθία, ο Έβρος, η Πιερία, η Πέλλα, η Ξάνθη, η Δράμα, η Αρκαδία, η Θεσσαλονίκη, η Μεσσηνία, οι Σέρρες, τα Τρίκαλα, η Αχαϊας, η Καβάλα.

Στο «κόκκινο» επίπεδο ανησυχίας, αλλά παρ’ όλα αυτά σε λίγο καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση, βρίσκονται 10 περιοχές και συγκεκριμένα: τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, η Ροδόπη, η Χαλκιδική, η Καστοριά, η Καρδίτσα, η Κοζάνη, η Φθιώτιδα και η Δυτική Αττική.



Αυτήν την εβδομάδα δεν υπάρχει καμία «πράσινη» περιοχή, ενώ στο 3ο επίπεδο «πορτοκαλί» επιδημιολογικού κινδύνου, βρίσκονται 16 περιοχές, οι εξής: ο Δυτικός τομέας Αθηνών, η Ανατολική Αττική, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, η Κορινθία, η Φωκίδα, η Αιτωλοακαρνανία, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Φλώρινα, η Αργολίδα, η Λακωνία,η Βοιωτία, η Ευρυτανία, η Εύβοια και η Ηλεία.

Στο «κίτρινο» δεύτερο επίπεδο των περιοχών που δεν εμπνέουν ιδιαίτερη ανησυχία, περιλαμβάνονται μόλις 7 περιοχές:
ο Βόρειος Τομέας Αθηνών, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα, ο Νότιος Τομέας Αθηνών, το Λασίθι, τα Χανιά και η Άρτα.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι παραπάνω περιοχές έχουν ποσοστό εμβολιασμού άνω του 55% και οι περισσότερες μεταξύ 60% και 70%.