Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου ο 39χρονος Ρουμάνος να έρθει στην Ελλάδα και να δώσει εξηγήσεις για το θρίλερ με το πτώμα της 42χρονης πρώην συντρόφου του, η οποία βρέθηκε τσιμεντωμένη στην αυλή του σπιτιού του στην Κυπαρισσία.

Σε βάρος του 39χρονου Ρουμάνου, ο οποίος έφυγε για την πατρίδα του την περίοδο της εξαφάνισης της 42χρονης, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια, καθώς είναι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της. Το ένταλμα εκδόθηκε για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προκειμένου να γίνει διεθνές και να συλληφθεί ο 39χρονος στη Ρουμανία. Την ίδια στιγμή, οι μαρτυρίες για τη βάναυση κακοποίηση της 42χρονης από τον πρώην σύντροφό της διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος ανέφερε ότι ο 39χρονος χτυπούσε συχνά τη γυναίκα, ο γιος της αποκάλυψε ότι ο Ρουμάνος ήταν βίαιος και δεν την άφηνε να επικοινωνεί ούτε με τα παιδιά της.

«Προσπάθησα τον τελευταίο 1,5 χρόνο περίπου 2 (σ.σ. φορές) να έχω επαφές με τη μητέρα μου αλλά αυτός ο άνθρωπος δεν… Η μητέρα μου δεν είχε κινητό τηλέφωνο. Δεν την άφηνε. Την κακοποιούσε. Ό,τι κέρδιζε από τη δουλειά του που έκανε τα ξόδευε σε αλκοόλ και επειδή η μητέρα μου είχε μερικά προβλήματα υγείας και δεν μπορούσε να δουλέψει, λόγω αυτού την κακοποιούσε», ανέφερε ο γιος της 42χρονης.Και συνέχισε: «Ήταν ένας άνθρωπος εκεί στην Κυπαρισσία που πήγαινε σε αυτόν η μητέρα μου για να πάρει τηλέφωνο τον πατέρα μου για να μιλήσει με τα παιδιά. Είχε μόνο αυτός κινητό τηλέφωνο και όσο και να τον παίρναμε, δεν το σήκωνε ή όταν το σήκωνε, την άφηνε 2 λεπτά και αυτό ήταν».

Μάλιστα εξήγησε ότι ο αδερφός του είχε προτείνει στη μητέρα τους να φύγουν μαζί για την Αθήνα προκειμένου να γλιτώσει από τη σωματική και συναισθηματική κακοποίηση. «Πριν από 1,5χρόνο ο αδερφός μου ο μεσαίος, 16 χρονών, είχε μείνει στην Κυπαρισσία για τις διακοπές του, μία μέρα πριν φύγει την είχε συναντήσει τη μητέρα μου και της πρότεινε να πάνε μαζί στην Αθήνα. Πιστεύω ότι άμα είχε κάνει αυτή την επιλογή, δεν θα είχαν φτάσει τα πράγματα μέχρι εδώ», είπε ο γιος της 42χρονης.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο 39χρονος είναι ο άνθρωπος που δολοφόνησε τη μητέρα του:«Ναι, πιστεύω ότι αυτός είναι. Εγώ πριν φύγω από την Ελλάδα τον είχα συναντήσει προσωπικά και τον ήξερα και ήξερα ότι είναι ένας βίαιος άνθρωπος. Όταν έμαθε την είδηση ότι βρήκαν τη σορό δεν το περίμενα. Εγώ δεν πίστευα ότι είναι νεκρή», εξήγησε ο γιος του θύματος.

* Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time