Απολογείται σήμερα Δευτέρα στις 11 το πρωί ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 42χρονης πρώην συντρόφου του, Μόνικας Γκιούς, που βρέθηκε θαμμένη σε εμβρυακή στάση, μέσα σε τσιμέντο στην αυλή του σπιτιού που διέμενε με τον φερόμενο ως δράστη, στην Κυπαρισσία.

Ο Εισαγγελέας Καλαμάτας έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο, ημέρα Τρίτη.

Ο 39χρονος έφθασε στη χώρα μας το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και εκδόθηκε απ’ την Ολλανδία και το ίδιο βράδυ οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπου και κρατείται.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αύριο Τρίτη, ο 39χρονος δικάζεται στην Καλαμάτα για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 39χρονος αρνείται τα πάντα και θα αποδείξει την αθωότητά του με στοιχεία.


Τι λέει η δικηγόρος του θύματος

Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, τα στοιχεία είναι αμείλικτα.

«Δε θα κάνω δημόσιο διάλογο με την υπεράσπιση. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Υπήρχαν 19 κακοποιήσεις. 19 φορές η Μόνικα εισήχθη στο νοσοκομείο. Ήξερε και ο πρώην σύζυγος, και τα παιδιά της τι γινόταν. Το μικρό παιδί υποφέρει ακόμα από το ξύλο που έφαγε από τον κατηγορούμενο, του είχε σπάσει τα πόδια. Υπάρχουν μαρτυρίες του πρώην συζύγου όταν η Μόνικα γύρισε πίσω στην οικογένειά της και πήγε και την άρπαξε ο 39χρονος από το νοσοκομείο. Όλοι αυτοί θα συνεισφέρουν στη δικαιοσύνη, μαζί με τα στοιχεία που έχουμε. Θα έρθει ο πρώην σύζυγος, η αδερφή της από την Ιταλία και ο μεγάλος γιος της Μόνικας», είπε η κ. Ανάσογλου, στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!».

«Η Μόνικα δεν είχε συμπαράσταση για να μπορέσει να ξεπεράσει το φόβο. Ήταν ένας άνθρωπος που κακοποιήθηκε βάναυσα και πίστευε ότι του αξίζει, οδηγήθηκε σε σκαλοπάτι αλκοολισμού, και έγινε έρμαιο. Στη Μόνικα δεν έδινε κανείς ένα χέρι βοήθειας. Πρέπει να είναι πάνω από 10 οι καταγγελίες για τον 39χρονο», συμπλήρωσε η ίδια.