Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις φορές είχε βιάσει στο παρελθόν την ανήλικη πρώην φίλη του ο 21χρονος Γιώργος Σπανίδης που τα ξημερώματα της 10ης Αυγούστου μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 20χρονο Δημήτρη Πυστικοζόγλου, επειδή τον θεωρούσε ερωτικό του αντίζηλο. Το στυγερό έγκλημα είχε γίνει στην Άνω Καμήλα Σερρών και είχε σοκάρει το πανελλήνιο, όχι μόνο για την αγριότητά του αλλά και για το γεγονός ότι ο νεαρός δολοφόνος, αμέσως μετά, «διαφήμισε» την ανατριχιαστική πράξη του στο Instagram, όπου εμφανίστηκε... τραγουδώντας και κραδαίνοντας στα χέρια του το ματωμένο μαχαίρι. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, την ίδια νύχτα έστειλε μήνυμα στην πρώην κοπέλα του, όπου έγραφε ειρωνικά «πες στον δικό σου περαστικά».

Το 17χρονο κορίτσι έδωσε λεπτομερέστατη κατάθεση στις Αρχές, όπου εξιστόρησε όλα όσα είχαν προηγηθεί αλλά και όσα ακολούθησαν μετά την άγρια δολοφονία του επί ενάμιση χρόνου συντρόφου της.

Όπως είπε, διατηρούσε δεσμό με τον 21χρονο Σπανίδη για 8 μήνες στο παρελθόν. Όταν χώρισαν (το κορίτσι ήταν 15 ετών) την απειλούσε με ημίγυμνες φωτογραφίες της ενώ τη βίασε, απειλώντας την μάλιστα ότι θα τη σκοτώσει και πως θα έκανε κακό και στη μικρότερη αδερφή της. Μετά το χωρισμό τους, πριν από περίπου δύο χρόνια, η Κ. δημιούργησε σχέση με τον 20χρονο Δημήτρη και πέρυσι το καλοκαίρι έπεσε πάλι θύμα απανωτών βιασμών από τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο.

«Τον Ιούλιο του 2020, ενώ εγώ είχα ήδη αρχίσει τη σχέση μου με τον Δημήτρη, βρεθήκαμε με τον Γιώργο, έπειτα από έντονη ψυχολογική πίεση που άσκησε σε εμένα, καθώς μου έστειλε κάτι φωτογραφίες μου όπου ήμουν ημίγυμνη, λέγοντάς μου ότι, αν δεν τον συναντήσω, θα τις αναρτούσε δημόσια στο Facebook. Υπό το βάρος των απειλών του, πήγα σε συνάντηση μαζί του σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Άνω Μητρούσι Σερρών, πλησίον του γηπέδου, μόνη μου, χωρίς το κινητό μου, όπως μου είχε ζητήσει ο ίδιος», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Realnews», την βίασε τρεις φορές: «Με εξανάγκασε τρεις φορές σε συνουσία μαζί του χωρίς τη θέλησή μου, δηλαδή με βίασε και μετά με άφησε να φύγω». Η έφηβη κοπέλα δεν είπε τίποτα στους γονείς της, αλλά μίλησε στο θύμα: «Έπειτα από εκείνο το συμβάν, ο Γιώργος δεν με ξαναενόχλησε ποτέ, γιατί από ό,τι κατάλαβα, φοβόταν τον Δημήτρη λόγω της σωματοδομής και της δύναμής του, καθώς ήταν πολύ γεροδεμένος».

Το μήνυμα στο Instagram

Η 17χρονη Κ. το βράδυ της δολοφονίας βρισκόταν μαζί με τον Δημήτρη έως τις 11 το βράδυ. Όταν επέστρεψε σπίτι της, ο 20χρονος την ενημέρωσε ότι θα πάει στην Άνω Καμήλα για να συναντήσει τον πρώην φίλο της και να μιλήσουν. «Εγώ κατάλαβα ότι θα πήγαινε να τον βρει για να του πει να μη με ξαναενοχλήσει και του έστειλα μήνυμα να προσέχει», είπε η ανήλικη στην κατάθεσή της. «Στις 5:10 ακριβώς μου ήρθε μήνυμα στο Instagram που μου έγραφε: “Πες στον δικό σου περαστικά και την επόμενη φορά να μην κάνει μαλ..., γιατί αυτά γίνονται σε έναν καβγά και ξέρεις ότι εσύ φταις για αυτό, γιατί είπες ότι σου έστειλα follow από άλλο προφίλ και μαλώσαμε και τώρα είναι στο νοσοκομείο στη χειρότερη για τις μαλ... σου, σοβαρέψου ΟΚ, αυτά και περαστικά”». Σύμφωνα με τη 17χρονη, ο δράστης της έστειλε το μήνυμα «για να μου αποδείξει ότι δολοφόνησε τον Δημήτρη και για να τονίσει ότι μπορεί να υλοποιήσει τις απειλές του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Σπανίδης κρίθηκε προφυλακιστέος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ