Για την κακουργηματική κατηγορία του βιασμού ερευνάται ο 22χρονος που σόκαρε το πανελλήνιο όταν δολοφόνησε με μαχαίρι έναν 20χρονο στην Άνω Καμήλα Σερρών. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του 22χρονου για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή μίας 16χρονης και η αστυνομία έχει αναλάβει τη διενέργεια προανάκρισης. Η κοπέλα στην κατάθεσή της στην αστυνομία είχε αναφέρει ότι ο νεαρός τρεις φορές έκανε διάφορες ερωτικές πράξεις χωρίς εκείνη να δώσει τη συγκατάθεσή της. Τον περασμένο Αύγουστο ο 22χρονος επιτέθηκε και μαχαίρωσε τον 20χρονο επειδή διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την πρώην κοπέλα του.

Ο νεαρός δέχθηκε χτύπημα και στην καρδιά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Στη συνέχεια ο δράστης ανέβασε φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το μαχαίρι και τη λεζάντα: «Κάθε φορά που σφάζω κάποιον το ανεβάζω στόρι». Μετά τη δολοφονία ο 22χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία.

Χρησιμοποίησε την κόρη της για να εκδικηθεί τον πρώην της

Ένοχη κρίθηκε από το δικαστήριο μία 25χρονη από τη Λάρισα, η οποία κατηγόρησε ψευδώς έναν 53χρονο ότι ασέλγησε σε βάρος της 5χρονης κόρης της. Το 2015 η γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι η κόρη της είπε στη γιαγιά της ότι ο άνδρας ασέλγησε σε βάρος της μέσα στο μπάνιο του σπιτιού. Ο 53χρονος είχε ζητήσει από τη νεαρή μητέρα να τον παντρευτεί και συχνά την υποστήριζε οικονομικά με μικρά χρηματικά ποσά. Ωστόσο αρνήθηκε να μπει εγγυητής προκειμένου η 25χρονη να αγοράσει κάποιες ηλεκτρικές συσκευές και από τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα στη σχέση τους. «Η σχέση μας χάλασε όταν μου ζήτησε να μπω εγγυητής σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών για να αγοράσει είδη αξίας 1.500 ευρώ και αρνήθηκα. Μου είπε “θα μου το πληρώσεις αυτό” και μετά έμαθα για την καταγγελία», είπε στο δικαστήριο ο 53χρονος.

Η 25χρονη και η μητέρα της επέμειναν στις απολογίες του ότι μετέφεραν στις Αρχές όσα είπε το ανήλικο κορίτσι. «Εγώ πιστεύω το παιδί μου. Ακόμη και σήμερα πιστεύω ότι ο αυτός ο άνθρωπος τα έκανε αυτά στο παιδί μου», ανέφερε στους δικαστές. Ωστόσο, οι δύο γυναίκες δεν έπεισαν τους δικαστές, που τις κήρυξαν ένοχες. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας καταδίκασε την 25χρονη σε φυλάκιση 2 ετών και χρηματική ποινή 300 ευρώ για ψευδή καταμήνυση, ψευδή κατάθεση και ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση. Η μητέρα της 25χρονης καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή 200 ευρώ. Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

«Είχα να δω το παιδί ενάμιση μήνα, ήταν μια χαρά»

Εξελίξεις αναμένονται αυτήν την εβδομάδα στην υπόθεση με τη σεξουαλική κακοποίηση του 8χρονου κοριτσιού από τη Ρόδο, καθώς αναμένεται να παραδοθούν στον εισαγγελέα οι εκθέσεις της δεύτερης εξέτασης από τον ιατροδικαστή, την παιδοψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου θα αξιολογήσει και τις καταθέσεις που δόθηκαν στην αστυνομία από άτομα του περιβάλλοντος της 8χρονης και θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει η διαδικασία. Το παιδί αναμένεται να εξεταστεί και από γυναικολόγο, καθώς η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση δεν κατέληξε σε ξεκάθαρα στοιχεία για το τι συνέβη. Ο πατέρας της, ο οποίος εργάζεται ως ναυτικός και βρισκόταν στο εξωτερικό, επέστρεψε χθες στη Ρόδο.

Όπως είπε στο Star, δεν είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό. «Ακόμα δεν ξέρω τίποτα. Είχα να δω το παιδί ενάμιση μήνα. Ήταν μια χαρά», ανέφερε ο πατέρας της 8χρονης. Να σημειωθεί ότι η μητέρα της ανήλικης έχει ένα μωρό 5 μηνών με τον Ρομά σύντροφό της. Ο σύντροφος της μητέρας υποστήριξε ότι το παιδί ήταν χαρούμενο και αρνήθηκε ότι έχει κάποια σχέση με το βιασμό. «Δεν έχω καμία σχέση με το βιασμό. Είναι όλα ψέματα. Δεν πρόκειται ποτέ να πειράξω ένα παιδί και δεν δέχομαι τη βία σε βάρος των παιδιών», είπε ο άνδρας.

Από την πλευρά του, ο παππούς της 8χρονης υποστήριξε ότι το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε το παιδί ήταν ακατάλληλο. «Δεν είναι μέρος για να κατοικήσει άνθρωπος» ανέφερε. Και συνέχισε: «Οι κοινωνικοί λειτουργοί θέλουν να της πάρουν την κηδεμονία των παιδιών γιατί δεν είναι καλή μητέρα. Ενώ είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά, πήγε και έκανε παιδί με κάποιον άλλον. Εγώ θέλω το δεύτερο παιδί, που πάει ΣΤ΄ δημοτικού, να έρθει να ζήσει στο σπίτι μου. Αυτό ζητάω. Να έρχεται κοινωνική λειτουργός όποτε θέλει να το βλέπει». Η επιμέλεια της 8χρονης έχει αφαιρεθεί προσωρινά από τη μητέρα και η κοινωνική λειτουργός αναμένεται να αναφέρει στην έκθεση τις λεπτομέρειες για το περιβάλλον διαβίωσης του παιδιού, αλλά και των τριών ανήλικων αδελφών της.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ