Με έναν εντυπωσιακό παραδοσιακό γάμο και «άρωμα» από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης 1821 επισφράγισε την αγάπη του ένα ζευγάρι στα Τρίκαλα. Το ζευγάρι με καταγωγή από τα Ουράλια Όρη της Ρωσίας αποφάσισε να τιμήσει με τον πλέον όμορφο τρόπο την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο γάμος στον Βυζαντινό Ναό της Πόρτας Παναγιάς λίγο έξω από τα Τρίκαλα έγινε με βάση όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις της εποχής. Οι φορεσιές του ζευγαριού αλλά και του κουμπάρου και των φίλων τους ήταν από εκείνο το χρονικό διάστημα.




Συγκεκριμένα ο γαμπρός, Απόστολος Κωσταρέλλος, ντύθηκε με παραδοσιακή φορεσιά και άρματα, τα οποία είναι αληθινά κειμήλια της εποχής. Μαζί με τους κουμπάρους Άλκη Αργυρίου και Στέφανο Πολυγένηξεκίνησε έφιππος από το χωριό του, το Γοργογύρι, και έκανε 3 ώρες πορεία μέσα στο δάσος προκειμένου να φτάσει στην εκκλησία. Η νύφη, Αριάννα, έκανε την εμφάνισή της με μια παλιά άμαξα. Το μυστήριο παρακολούθησαν ελάχιστοι προσκεκλημένοι καθώς το ζευγάρι τήρησε αυστηρά και τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time