Υπάρχει ένα χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, συγκεκριμένα του δήμου Κοζάνης, στο οποίο κατοικούν όλοι κι όλοι 110 συμπολίτες μας και τα 39 rapid test, τα οποία διενήργησαν οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατέγραψαν… 17 κρούσματα του νέου κοροναϊού. Με άλλα λόγια, στο χωριό Σίδερα, του δήμου Κοζάνης, κατεγράφη δείκτης θετικότητας ίσος με… 43,5%.

Δεν είναι, όμως, μόνον το ως άνω αξιοσημείωτο γεγονός εκείνο το οποίο «πάγωσε» τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Το νοσοκομείο Κοζάνης, πλήρες ασθενών με νόσο COVID – 19, μαστίζεται από διασπορά του νέου κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ιδρύματος υποχρεώθηκε, λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα, να αναστείλει τη λειτουργία της μαιευτικής – γυναικολογικής κλινικής, ενώ όλα δείχνουν ότι σειρά για αναστολή της λειτουργίας τους έχουν ήδη πάρει τόσο η ψυχιατρική κλινική όσο και η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, προκειμένου να μετατραπούν και οι τρεις σε κλινικές για ασθενείς με νόσο COVID - 19…

Για το οξύ πρόβλημα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, αλλά και σε εκείνες της Αχαϊας και της Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν ακόμη, το βράδυ της Παρασκευής, να συνεδριάζουν εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην «ανοίξει» την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο στις εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες.