«Άμεσα και αυστηρά» μπορούν να χαρακτηριστούν τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για τον περιορισμό την πανδημίας του κοροναϊού. Το εάν είναι και αποτελεσματικά θα «κριθεί» στο τέλος όμως το βέβαιο είναι πως η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του ιού είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Μάλιστα, με την τελευταία καταγραφή στις Μαρτίου, η Ελλάδα βρίσκεται στην 40ή θέση παγκοσμίως, σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, ενώ σε επίπεδο θανάτων βρίσκεται στην 28η θέση παγκοσμίως.

Αυτό καθιστά την Ελλάδα μία «ψύχραιμη φωνή» - και παγκοσμίως και ακόμη περισσότερο σε ευρωπαϊκό επίπεδο - με την Ιταλία και την Ισπανία να καταγράφουν τραγικές πρωτιές με την εικόνα τους να θυμίζει κατάσταση πολέμου και τους νεκρούς να ανεβαίνουν καθημερινά με ραγδαίους ρυθμούς, αλλά και τη Γερμανία και τη γειτονική μας Τουρκία να μετρούν εκατοντάδες χωρίς όλα αυτά να έχουν «αγγίξει» την ελληνική πραγματικότητα.

Το βέβαιο είναι πως η ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναγνωρίζουν τη θέση υπεροχής στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, όμως όπως φαίνεται δεν επαναπαύονται.

Τα μέτρα προστασίας, μεταξύ άλλων η απαγόρευση κυκλοφορίας - χωρίς να έχει και επίσημα ανακοινωθεί από τον αρμόδιο υπουργό – θα παραταθούν άγνωστο μέχρι πότε. Όμως μέσα στο Σαββατοκύριακο και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε γνωστό πως τα μέτρα δεν τίθεται ζήτημα χαλάρωσης των μέτρων αυτών, αντιθέτως μόνο σκέψεις για παράταση, αλλά και ο υπουργός Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως τα μέτρα δεν θα επιτρέψουν το… πατροπαράδοτο «Πάσχα στο χωριό», δείχνοντας τον δρόμο σε μέτρα όπως π.χ. κλείσιμο διοδίων, πλήρης ακύρωση και των εσωτερικών πτήσεων αλλά και την απαγόρευση απόπλου.

Και όλα αυτά με φόντο την… ελπιδοφόρα θέση της Ελλάδας στον θανάσιμο χάρτη του κοροναϊού και τα διεθνή Μέσα – ίσως και για πρώτη φορά – να παρουσιάζουν τη χώρα μας ως παράδειγμα προς μίμηση. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο πρόσφατα στάθηκε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Ο Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα από μαύρο πρόβατο, θετικό παράδειγμα» δήλωσε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα δείχνοντας τον «δρόμο» που έχει επιλέξει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάρει.