«Αν κρίνω από  τις δηλώσεις του συνηγόρου του ο άνθρωπος αυτός αν ισχύει ότι δεν θέλει να εκτίσει την ποινή του μέχρι να γίνει το Εφετείο μάλλον προοιωνίζει ότι το έχει οργανώσει για να λείψει καιρό», δήλωσε Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης, αναφορικά με την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά.

«Μέχρι στιγμής όλοι όσοι έχουν φυλακιστεί πηγαίνουν και παραδίδονται μόνοι τους έναν χρειάστηκε να ψάξουν να βρούνε και δεν τον έχουνε βρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι «όλη αυτή η πλύση εγκεφάλου εδώ και δεκαπέντε μέρες ότι ‘’είμαστε έτοιμοι, τους παρακολουθούμε, τους πιάνουμε’’ κλπ έκανε ζημιά γιατί έδωσε δικαίωμα στους συνηγόρους υπεράσπισης ότι ορίστε τους έχουν διαλέξει και τα κελιά που θα πάνε, είναι όλα προαποφασισμένα κλπ. Έκανε ζημιά και επέδρασε και στο ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν».

Ερωτηθείς πότε εκτιμά ότι θα πάμε στο δεύτερο στάδιο της υπόθεσης της δίκης της Χρυσής Αυγής, σημείωσε: «Έχουν διαμορφωθεί νεότερα δεδομένα τα οποία μάλλον οδηγούν σε πρόβλεψη επιτάχυνσης που είναι τα εξής. Το ένα είναι ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός κρατουμένων και πάντοτε, σύμφωνα με τη δικονομία και ορθώς , προσδιορίζονται κατά προτεραιότητα οι υποθέσεις στις οποίες οι κατηγορούμενοι είναι κρατούμενοι».

«Το δεύτερο είναι ότι ακούγεται και υποστηρίζουμε και εμείς αυτή την εκδοχή, ότι στο δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας θα διαχωριστεί η εκδίκαση των πλημμελημάτων διότι αυτά παραγράφονται τον Σεπτέμβρη του ’21 ώστε να έχει γίνει μια χωριστή δίκη που να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε. Αυτό αποτελεί και δικό μας αίτημα, θα το θέσουμε και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών που θα πάμε οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων ψαράδων για να ζητήσουμε να ασκήσει έφεση κατά των ποινών που επιβλήθηκαν που είναι πολύ χαμηλές στους δράστες της επίθεσης κατά των Αιγυπτίων και θα ζητήσουμε και αυτό», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ο κ. Παπαδάκης εκτίμησε «ότι γύρω στο Μάρτιο –Απρίλιο η απόφαση θα έχει καθαρογραφεί. Για τα κακουργήματα, γιατί προβλέπεται ότι θα διαχωριστεί για τα πλημμελήματα θα δικαστεί το καλοκαίρι, για τα κακουργήματα πιστεύω ότι τέτοιο καιρό του χρόνου θα ξεκινάει. Πρόβλεψη είναι, χωρίς να έχω κάτι άλλο».

«Οι Αιγύπτιοι ψαράδες αισθάνονται δικαιωμένοι γιατί η απόφαση στο σύνολό της μετά και από τη χθεσινή απόρριψη των αιτημάτων αναστολής, είναι δίκαιη με εξαίρεση των ποινών των δραστών κατά των Αιγυπτίων που είναι ιδιαίτερα χαμηλές για μια φρικαλέα απόπειρα ανθρωποκτονίας και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ποινές 7 ετών», τόνισε ο συνήγορος.

«Νομίζω ότι η ώρα τώρα είναι το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να θεσπίσει ένα νόμο που θα αποζημιώνει τα θύματα των εγκληματικών αυτών ενεργειών. Θα κάνουμε ενέργειες, ήταν στις προθέσεις μας μετά από τη λήξη της ποινικής δίκης να είναι αυτή η επόμενη προτεραιότητα», επισήμανε ο κ. Παπαδάκης.

Εν κατακλείδι εκτίμησε ότι «ένα μικρό μέρος από την χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής που έχει ανασταλεί αρκεί για να μπορέσει να αποζημιωθούν αυτοί οι άνθρωποι που κάνανε πέντε χρόνια δικαστικό αγώνα και καλούνται να κάνουν άλλα τόσα».