«Ακροδεξιοί στην αστυνομία δρουν με τρόπο που δεν συνάδει με τις αρχές της Δημοκρατίας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε «φιάσκο» για την αστυνομία την υπόθεση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη ώστε ο καταδικασθέντας να είναι βρίσκεται υπό επιτήρηση».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χρήστου Σπίρτζη στα Παραπολιτικά 90,1:

«Διαφωνούμε με τις πολιτικές που έχουν αφήσει τους ακροδεξιούς θύλακες μέσα την Αστυνομία να δρουν με τρόπο που δεν συνάδει ούτε με την ελληνική δημοκρατία ούτε με την ελληνική Αστυνομία. Εννοώ αναφορικά με κρούσματα που συνεχώς βιώνουμε σε όλη την Ελλάδα και από συμπεριφορές αστυνομικών που ντροπιάζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Αστυνομικών, την ελληνική Αστυνομία και τη δημοκρατία μας. Από τον τρόπο που έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να χρησιμοποιείται η Ελληνική Αστυνομία. Να σας φέρω μερικά παραδείγματα που περιμέναμε και εκθέσεις διακεκριμένων επιστημόνων που έχει ορίσει η κυβέρνηση να φέρουν τα αποτελέσματα και έχουν ξεχαστεί όπως είναι η υπόθεση στο σπίτι του κ. Ινδαρέ, όπως είναι σκηνές από έλεγχο που έκαναν μέσα σε κατάστημα, όπως είναι συμπεριφορές αστυνομικών που μόνο αστυνομικοί δεν είναι στην καθημερινότητα του πολίτη, στους δρόμους... Είναι πάρα πολλά, έχει δοθεί ένα σήμα σε ανθρώπους που είναι ακροδεξιοί μέσα στην Αστυνομία ότι προσχωρήστε και συμπεριφέρεστε έτσι σε αντίθεση με την πλειοψηφία των δημοκρατών αστυνομικών οι οποίοι έχουν λουφάξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Ζήσαμε ένα πολύ μεγάλο φιάσκο με την ιστορία του ναζιστή Παππά. Ζήσαμε τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης για 15 μέρες κύκλοι του υπουργείου και συνδικαλιστές της ΝΔ να διαρρέουν σε όλα τα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει κανείς, ότι επιτηρούνται όλοι, ότι έξω από τα σπίτια τους υπάρχουν δυνάμεις που γνωρίζουν που είναι και τελικά ο ναζιστής Παππάς μετά την καταδίκη του έχει εξαφανιστεί 15 μέρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης κυρίως και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκειμένου ο καταδικασθείς ναζιστής Παππάς να είναι σε πιο στενή επιτήρηση. Κάποιοι έχουν ευθύνες για αυτό, και έχουν ονοματεπώνυμο».

«Η φυγή του Παππά σημαίνει ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας ή δεν εκτίμησε σωστά ή δεν ενδιαφέρθηκε αλλά σίγουρα δεν ενδιαφέρθηκε και δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις που προβλέπονται από την κυβέρνηση και αυτό πρέπει να αναδειχτεί. Όταν ειδικά τα στελέχη της ΝΔ και οι διαρροές που υπήρχανε δύο εβδομάδες έλεγαν ότι δεν μπορεί να φύγει κανείς», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.