Μπαράζ αντιδράσεων από κατοίκους και τοπικούς φορείς, έχει προκαλέσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά του βορείου Αιγαίου στην ενδοχώρα.

Συγκεκριμένα νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν κάτοικοι στη Νάουσα Ημαθίας για την άφιξη νέων προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, 80 με 100 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν, γύρω στις 9.30 χθες το βράδυ, στην διασταύρωση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, πιθανότατα για να εμποδίσουν την έλευση λεωφορείων που μεταφέρουν αιτούντες άσυλο, ύστερα από σχετική πληροφορία που φαίνεται να κυκλοφόρησε και τελικώς αποδείχθηκε αναληθής.

Οι συγκεντρωθέντες έμειναν στο σημείο έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και αποχώρησαν μεμονωμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της δημοτικής αρχής Ναούσης, τις προηγούμενες μέρες εγκαταστάθηκαν σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης 193 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά.

Παρόμοιες αντιδράσεις υπάρχουν όμως και στα Διαβατά όπου το Σάββατο στις 18.00 το απόγευμα κάτοικοι όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους, θα πραγματοποιήσουν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο Διόνυσος στα Διαβατά. Η διαμαρτυρίας γίνεται με αφορμή ''τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το κέντρο φιλοξενίας'', όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Οι κάτοικοι ζητούν, ''επαρκή φωτισμό, αστυνομικό τμήμα, αστυνόμευσης της περιοχής των Διαβατών - Μαγνησίας και κλείσιμο του hot spot''.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης, ογδόντα πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά από τη Μυτιλήνη με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" ενώ ακόμα 75 πρόσφυγες αναμένονται να φτάσουν με το οχηματαγωγό πλοίο Blue star 2 από την Κάλυμνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το σαββατοκύριακο υπήρχαν πολύ έντονες αντιδράσεις από κατοίκους σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και στο λιμάνι της Κω ενώ για το θέμα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων», ενώ συμπλήρωσε πως αν χρειαστεί θα ληφθούν και επιπρόσθετα μέτρα».