Τις τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο των κινήσεων της Τουρκίας και την μεταφορά μεταναστών, φορέων κοροναϊού, στα παράλια της Μικράς Ασίας, έδωσε ο Μαρίνος Γκασιάμης μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Με βάση διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές, το θέμα φαίνεται να έχει παγώσει, καθώς η Τουρκία αιφνιδιάστηκε μετά την αποκάλυψη του όλου ζητήματος.Έτσι, η κατάσταση είναι στάσιμη.

Στο μεταξύ, η Τουρκία συνέχισε να προκαλεί στο Αιγαίο προσπαθώντας να αιφνιδιάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο, δείχνοντας παράλληλα την ενόχλησή της σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους από το γεγονός πως τα σχέδιά της για να μεταφέρει μετανάστες στα ελληνικά νησιά αποκαλύφθηκαν.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Κυριακής δύο τουρκικά F-16 πέταξαν για τέσσερα λεπτά πάνω από την Λέσβο και στη συνέχεια πάνω από την Χίο, όπου μάλιστα κατέβηκαν και σχετικά χαμηλά στα δύο χλμ.

Ελληνικά μαχητικά τα καταδίωκαν από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στο FIR Αθηνών με αποτέλεσμα να έχουμε και μια σκληρή αερομαχία.

Τα τουρκικά μαχητικά στη συνέχεια πέταξαν πάνω από την νήσο Παναγιά, μετά από τις Οινούσσες και στην συνέχεια και πάλι πάνω από την Παναγιά πριν αποχωρήσουν προς τις βάσεις τους.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία σε μια επίδειξη ισχύος δημοσιοποίησε φωτογραφίες από άσκηση βολής τορπιλών που έκαναν δύο υποβρύχιά της στη Μεσόγειο την Παρασκευή.

Ο ανταποκριτής του MEGA στην Κωνσταντινούπολη Ανδρέας Ρομπόπουλος, αναφέρθηκε στους μετανάστες που τέτοια εποχή μεταφέρονται ούτως ή άλλως στα παράλια της Τουρκίας.

Και πρόσθεσε, ότι ήδη από το πεδίο του Έβρου, γνωρίζαμε ότι οι περισσότεροι μετανάστες έρχονται από το Ιράν, συνεπώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να είναι κρούσματα κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ, η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, που υποβλήθηκε λόγω του χάους της Παρασκευής δεν έγινε αποδεκτή από τον Ερντογάν.