Έχοντας στο πλευρό του την Καμίλα και με καλή διάθεση ο Βασιλιάς Κάρολος έκανε σήμερα την πρώτη του εμφάνιση μετά την διάγνωση του καρκίνου.

Ο Κάρολος αστειεύτηκε αλλά και αντάλλαξε χειραψίες με κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, τον τόπο ανάπαυσης της εκλιπούσας μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ όπου έγινε η λειτουργία του Πάσχα.

Αυτή ήταν η πρώτη του εμφάνιση του βασιλιά ο οποίος ήταν χαμογελαστός σε δημόσια βασιλική εκδήλωση μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου του τον Φεβρουάριο.

Ο Κάρολος είχε αναβάλει όλες τις προηγούμενες δημόσιες υποχρεώσεις του από τότε που τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε θεραπεία για μια απροσδιόριστη μορφή καρκίνου. Η ασθένεια διαπιστώθηκε σε εξετάσεις μετά τη επέμβαση που έκανε για προστάτη τον Ιανουάριο.

Απόντες από την τελετή ήταν ο γιος του πρίγκιπας Ουίλιαμ και η οικογένειά του δεν το έκαναν. Η σύζυγος του Γουίλιαμ, Κέιτ, αποκάλυψε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία μετά την ανακάλυψη καρκίνου μετά από εγχείρηση στην κοιλιά τον Ιανουάριο.

Ορισμένοι από τους θεατές ευχήθηκαν στον Κάρολο καλή υγεία με το βασιλιά να απαντά ότι κάνει ότι μπορεί, ενώ άλλοι απλά του είπαν «Καλό Πάσχα».

Ο βασιλιάς είπε σε ένας από τους παρισταμένους: «Είσαι πολύ γενναίος που στέκεσαι εδώ έξω στο κρύο». Μια γυναίκα που μίλησε με τον βασιλιά είπε ότι φαινόταν «πολύ καλά».

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν επιβεβαιώσει μελλοντικές δημόσιες υποχρεώσεις του βασιλιά, αλλά η προθυμία του να συναντήσει κόσμο την Κυριακή εκλαμβάνεται από κάποιους ως θετικό σημάδι για την υγεία του.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης η αδελφή του βασιλιά, Άννα, και ο αδελφός του, ο δούκας του Εδιμβούργου, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους.

H εμφάνιση του Καρόλου έγινε στον απόηχο δημοσιεύματος στο In Touch το οποίο επικαλείται βασιλικό αξιωματούχο ότι ο Κάρολος όχι μόνο παλεύει με τον καρκίνο του παγκρέατος αλλά έχει μόλις δύο χρόνια ζωής. Ακόμη έτοιμα φαίνεται να είναι τα σχέδια για την κηδεία του, μοιάζουν με εκείνα της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και φέρουν την ονομασία «Επιχείρηση Menai Bridge».