«Περήφανος» για την Κέιτ δηλώνει ο βασιλιάς Κάρολος λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της πριγκίπισσας ότι έχει καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπεία.

Την αποκάλυψη έκανε η ίδια μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος και λίγο μετά τη δήλωσή της, το το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωση ότι ο βασιλιάς είναι «τόσο περήφανος για την Κέιτ, για το θάρρος της να μιλάει όπως έκανε» και παραμένει σε «στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη».

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είπε: «Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι ''τόσο περήφανη για την Κέιτ για το θάρρος της να μιλήσει όπως έκανε''. Μετά την νοσηλεία τους στο νοσοκομείο μαζί, ο Βασιλιάς ''παρέμεινε σε στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη τις τελευταίες εβδομάδες''. Και οι δύο τους θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».


Η πριγκίπισσα Κέιτ, σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Ουίλιαμ μεταξύ άλλων στο μήνυμά της ανέφερε ότι «οι εξετάσεις αποκάλυψαν την παρουσία καρκίνου», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τη φύση της νόσου. Συνέχισε λέγοντας ότι πάει «καλά» και ζήτησε σεβασμό στην ιδιωτική της ζωή.


Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ' διαγνώστηκε επίσης με καρκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου.