Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, αναρρώνει ύστερα από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, χωρίς να έχει επικοινωνία με τον πρίγκιπα Χάρι, σύμφωνα με βασιλικό εμπειρογνώμονα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Κέιτ και ο Χάρι κάποτε είχαν στενή φιλία, η οποία διαλύθηκε μετά την αποχώρηση του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τη βασιλική οικογένεια.

Ο Κρίστοφερ Άντερσον αναφέρει ότι η ασθενής πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο, και ο αποξενωμένος κουνιάδος της δεν έχουν μιλήσει παρά τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την υγεία της Κέιτ.

«Νομίζω ότι υπήρξε κάποτε μια σχέση, μια φιλία, μια πολύ στενή σχέση μεταξύ του Χάρι και της Κέιτ», είπε ο Άντερσον στο Us Weekly. «Είμαι σίγουρος ότι ανησυχεί και για εκείνη, αλλά ξέρω ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί τους».

Πρόσθεσε ότι η 42χρονη Μίντλετον «έχει τα δικά της προβλήματα τώρα» και εξακολουθεί να «αισθάνεται προδομένη» από τον Χάρι, όπως ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ, 41 ετών, και ο βασιλιάς Κάρολος, αφού ο ίδιος και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ έχουν κάνει λιγότερο από κολακευτικές κατηγορίες εναντίον του θεσμού από τότε που αποχώρησαν από τη βασιλική οικογένεια το 2020.

«Αυτό δεν έχει αλλάξει», είπε ο Άντερσον για τη διαλυμένη δυναμική της οικογένειας. Η κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον εξακολουθεί να είναι άκρως μυστική στο παλάτι του Κένσινγκτον. «Κάθε φορά που πήγαινε εκεί, του επεφύλασσαν ψυχρή αντιμετώπιση και το γνωρίζει αυτό», πρόσθεσε σχετικά με τις επισκέψεις του Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Νομίζω ότι φοβάται ότι θα είναι η ίδια κατάσταση παντού».

Ο συγγραφέας του βιβλίου «William and Kate: A Royal Love Story» ισχυρίστηκε ότι ο εξόριστος συγγραφέας του «Spare» δεν έχει επικοινωνήσει εν μέσω ανησυχιών για την υγεία της Μίντλετον. «Καταλαβαίνω ότι δεν το έχει κάνει, και είναι αδιέξοδο», είπε. «Βρίσκονται και οι δύο στις αντίθετες πλευρές αυτού του τοίχου και κανείς δεν έχει το θάρρος να πηδήξει από πάνω του και να κάνει πραγματικά μια ειλικρινή προσπάθεια».

Οι ισχυρισμοί του Άντερσον έρχονται αφού ένας άλλος γνώστης ισχυρίστηκε στο People την Τετάρτη ότι για την ανάρρωση της Μίντλετον εξακολουθεί να τηρείται «σιγή ασυρμάτου» στο παλάτι του Κένσινγκτον, όπου αναπαύεται. Αναμένεται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της μετά το Πάσχα.

Αφού η απουσία της Μίντλετον από τη δημόσια ζωή προκάλεσε φήμες, το παλάτι του Κένσινγκτον κατέστησε σαφές ότι «θα παρείχε μόνο σημαντικές ενημερώσεις». «Αυτή η οδηγία ισχύει», είπε ο εκπρόσωπός της στη New York Post στις 29 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι η μητέρα τριών παιδιών «τα πάει καλά».