Φόρο τιμής στα θύματα της ρωσικής επίθεσης εναντίον εννιαώροφου κτιρίου στην Οδησσό απέδωσαν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος στον λογαριασμό του στο X, «σήμερα στην Οδησσό ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εγώ αποτίσαμε φόρο τιμής στους νεκρούς ρωσικής επίθεσης με drones Shahed που σημειώθηκε στις 2 Μαρτίου σε εννιαώροφο κτίριο κατοικιών».

«Κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά. Ο Μαρκ ήταν 3 ετών. Ο Τίμοθι ήταν μόλις τεσσάρων μηνών. Η Ελισαβέτα δεν ήταν καν ενός έτους όταν πέθανε δίπλα στη μητέρα της... Ο Σέρχι και η Ζλάτα ήταν εννέα και οκτώ ετών. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους των θυμάτων», συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Μίλησα επίσης με τους κατοίκους του κατεστραμμένου κτιρίου και των γειτονικών σπιτιών. Είναι κρίσιμο να παρέχουμε όλα όσα χρειάζονται για όσους έχουν χάσει τα σπίτια τους. Θα λάβουν την απαραίτητη βοήθεια. Όλοι θα λάβουν επίσης αποζημίωση για τα κατεστραμμένα σπίτια τους», επισήμανε ακόμη.

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες επιτόπου έκαναν τη δουλειά τους, βοηθούσαν και μάχονταν για τη ζωή των ανθρώπων μας. Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε σχεδόν δύο ημέρες. Εύχομαι σε όλους τους τραυματίες ταχεία ανάρρωση. Ευχαριστώ όλους όσοι νοιάζονται για τον λαό και τη χώρα μας», κατέληξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος συνόδευσε την ανάρτησή του με φωτογραφίες από την παρουσία του στο σημείο της επίθεσης.