Το μυστικό ενός ευτυχισμένου γάμου αποκάλυψε ο Τζο Μπάιντεν μετά από 47 χρόνια συζυγικού βίου με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν. Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε -αστειευόμενος – ότι αυτό δεν είναι άλλο από το «καλό σεξ».

Το βιβλίο με τίτλο «American Woman – The Transformation of the Modern First Lady, from Hillary Clinton to Jill Biden» για τις πρώτες κυρίες των ΗΠΑ, υπογράφει η διαπιστευμένη στον Λευκό Οίκο δημοσιογράφος των New York Times, Κέιτι Ρότζερς. Η αναφορά του Μπάιντεν στο σεξ καταλαμβάνει μόλις λίγες παραγράφους στις 276 σελίδες του βιβλίου, ωστόσο έγινε ήδη πρωτοσέλιδο σε αρκετά αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ.

Μπάιντεν: «Προτιμώ να βρίσκομαι σπίτι και να κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου»

Το βιβλίο υπογραμμίζει πώς η αγάπη του Μπάιντεν για τη γυναίκα του και την οικογένειά του συνέχισε να επηρεάζει την πολιτική του σταδιοδρομία. Όπως γράφει η Ρότζερς στο βιβλίο της: «Το 2006 ο Τζο έδειχνε ακόμη να ενδιαφέρεται περισσότερο να μένει στο σπίτι του με την Τζιλ παρά να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία και είπε σε μια ομάδα υποστηρικτών του εκείνη τη χρονιά: “Προτιμώ να βρίσκομαι στο σπίτι και να κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου όσο κοιμούνται τα παιδιά μου”, αναφερόμενος στο ενδιαφέρον του για το πόστο».

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει μιλήσει για τη σχέση του με την Τζιλ. Το 2020 είχε εμφανιστεί στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020, όπου αστειεύτηκε για την ερωτική σχέση με τη γυναίκα του. Τότε ο Μπάιντεν είχε παρατηρήσει ότι ο Κίμελ φορούσε καπελάκι της ομάδας μπέιζμπολ New York Mets κι αμέσως φόρεσε ένα δικό του των Philadelphia Phillies. «Δεν θα κερδίσετε έτσι ψηφοφόρους με το μέρος σας κ. Αντιπρόεδρε», του είπε ο Κίμελ, με τον Μπάιντεν να απαντά: «Ναι, αλλά είναι είναι ο τρόπος για να ρίξω στο κρεβάτι τη γυναίκα μου. Είναι κορίτσι από τη Φιλαδέλφεια. Αν δεν υποστήριζα τους Phillies, δεν θα είχα τύχη, φίλε».

Οι πέντε προτάσεις γάμου του Μπάιντεν στη γυναίκα του

Το βιβλίο περιγράφει μεταξύ άλλων τον πόνο και τη θλίψη που βίωσε ο Μπάιντεν, όταν σκοτώθηκαν σε τροχαίο το 1972 η πρώτη σύζυγός του και η κόρη του Ναόμι. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ παντρεύτηκε τη δεύτερη γυναίκα του το 1977, αλλά χρειάστηκε να της κάνει πέντε (!) φορές πρόταση γάμου μέχρι εκείνη να δεχθεί.

Σύμφωνα με το βιβλίο της Ρότζερς αναφερόμενος στην πέμπτη προσπάθειά του ο Τζο Μπάιντεν είπε: «Ήμουν όσο υπομονετικός ξέρω να είμαι, αλλά ξύπνησε μέσα μου κάποια στιγμή το ιρλανδικό μου ταμπεραμέντο. Είτε θα αποφασίσεις να με παντρευτείς, ή αυτό είναι, τέλος. Δεν σου ξανακάνω πρόταση γάμου».

Τζιλ Μπάιντεν: Ο απίστευτος τρόπος που έπεισε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να μην κατέβει υποψήφιος στις Προεδρικές του 2004

Μεταξύ άλλων η συγγραφέας του βιβλίου περιγράφει πώς το 2004 ο τότε γερουσιαστής Μπάιντεν αποφάσισε να μην διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις Προεδρικές εκλογές από τον πρώην γερουσιαστή Τζον Κέρι, χάρη στην πειθώ της συζύγου του, Τζιλ. Όπως αναφέρει η Ρότζερς, η νυν Πρώτη Κυρία εμφανίστηκε σε μια συνάντηση του άνδρα της με συνεργάτες του φορώντας ένα τοπάκι και γραμμένη στο στομάχι της τη λέξη «Όχι».

Τέλος, η Κέιτι Ρότζερς δεν παραλείπει να σημειώσει στο βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός της εβδομάδας στις ΗΠΑ: «Ο Τζο μπορεί να έκοψε τις δημόσιες διακηρύξεις κρεβατοκάμαρας για το πώς κέρδισε την προεδρία, αλλά έχει αστειευτεί σε συνεργάτες του ότι “το καλό σεξ” είναι το κλειδί για έναν ευτυχισμένο γάμο διαρκείας, προς δυσαρέσκεια της συζύγου του».