Aντιδράσεις προκάλσε στις ΗΠΑ η είδηση ότι τη στιγμή που το Ισραήλ, ανακοίνωνε πόλεμο, ο Τζο Μπάιντεν έκανε πάρτι με μπάρμπεκιου στον Λευκό Οίκο.

Η New York Post γράφει πως η γιορτή στην προεδρική κατοικία έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής και έγινε γνωστή μέσω του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή Sen. Josh Hawley, με ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter). Μάλιστα ο κ. Hawley επικαλέστηκε δημοσίευμα του Fox News.

Μπάιντεν: Το μπάρμπεκιου είχε προγραμματιστεί προς τιμήν του προσωπικού του Λευκού Οίκου

Ο δημοσιογράφος Simon Ateba, που εργάζεται για τον Λευκό Οίκο, επιβεβαίωσε την είδηση και έκανε ανάρτηση στο Χ, γράφοντας πως «την ώρα που ο κόσμος καίγεται, ακούγεται δυνατή μουσική από τον Λευκό Οίκο, όπου ο Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν απολαμβάνουν μπάρμπεκιου με καλεσμένους το προσωπικό τους και τις οικογένειες τους», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι χθες το απόγευμα είχε προγραμματιστεί μπάρμπεκιου προς τιμήν του προσωπικό του Λευκού Οίκου, το οποίο δεν ακυρώθηκε, παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ δέχθηκε χτύπημα «ανάλογο με εκείνο της 11ης Σεπτεμβρίου». Ακόμη πρόσθεσε ότι το προεδρικό ζεύγος διασκέδασε μέχρι το βράδυ ενώ η Γάζα ήταν στις φλόγες.