H Τζιλ Μπάιντεν, η Πρώτη Κυρία, διηγήθηκε την γνωριμία της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και πώς έφτασαν στο γάμο, μιλώντας σε έναν έρανο στο Lotos Club του Upper East Side.

«Ήταν η δεκαετία του ’70 . . . Ήταν το Βιετνάμ, το κίνημα της αγάπης και των ίσων δικαιωμάτων. Είχα τα μαλλιά μου μέχρι τη μέση, όπως και οι περισσότεροι άνδρες με τους οποίους έβγαινα. Θυμάσαι τι φορούσαμε τότε; Παντελόνια καμπάνες, βαφές κ.α.» είπε η Τζιλ Μπάιντεν.

Έπειτα «μια μέρα μου ζήτησε να βγούμε ένα ραντεβού. Ήταν ένας νεαρός όμορφος γερουσιαστής. Εμφανίστηκε στην πόρτα μου… Έριξα μια ματιά στο τέλειο κοστούμι του και τα δερμάτινα loafers του και σκέφτηκα: “Δόξα τω Θεώ είναι μόνο ένα ραντεβού!”».

Διαβάστε ακόμα: Πώς προέκυψε ο όρος «Πρώτη Κυρία» για τις συζύγους των προέδρων των ΗΠΑ

Τζιλ και Τζο Μπάιντεν: Η πρόταση γάμου

 «Λοιπόν, ένα ραντεβού τελικά μετατράπηκε σε πρόταση γάμου. Και εντάξει, αν είμαι απόλυτα ειλικρινής, ήταν πέντε προτάσεις, γιατί ο γάμος δεν ήταν μέρος των σχεδίων μου» είπε επίσης η Τζιλ Μπάντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν χήρεψε το 1972 και έμεινε μόνος με τους γιους του Μπο και Χάντερ. «Ήξερα ότι αν έλεγα το “ναι” στον Τζο, θα ήταν για πάντα. Τελικά συνειδητοποίησα ότι η αγάπη μου για τον Τζο και τα αγόρια (σ.σ. τα δύο του παιδιά) ξεπερνούσε κάθε φόβο που είχα. Και είπα το “ναι”. Και εδώ είμαστε 46 χρόνια μετά».

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν είχε πει προηγουμένως για την πρώτη συνάντηση του ζευγαριού: «Ο αδερφός μου μας κανόνισε ένα ραντεβού στα τυφλά και όταν βγήκα μαζί της την πρώτη φορά, ήξερα ότι αυτή θα γινόταν σύζυγός μου».

Σε άλλη του συνέντευξη είχε πει πως «έπρεπε να της ζητήσω να με παντρευτεί πέντε φορές, και την τελευταία φορά, ήμουν στη Νότια Αφρική, προσπαθώντας να δω τον Νέλσον Μαντέλα».  Όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ και είδε την Τζιλ ξανά, διηγήθηκε στην εκπομπή της Ντρου Μπάριμορ, της είπε: «“σε ρωτάω άλλη μια φορά, δεν χρειάζεται να πεις πότε, αλλά εάν. Αν πεις όχι, καταλαβαίνω και δεν θα σε ξαναενοχλήσω”. Την κοίταξα και της είπα “Θα με παντρευτείς;”. “Εντάξει”, μου απάντησε, “ορκίζομαι στο Θεό”».

Με πληροφορίες από Page Six