Κανένα απολύτως σχόλιο από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι, την ώρα που η Δύση να πιέζει το Κρεμλίνο να διαλευκάνει τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην πρώτη εμφάνισή του, μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του αντιπάλου του στο κελί των φυλακών υψίστης ασφαλείας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έκανε καμία αναφορά στο γεγονός που έχει ταρακουνήσει τη Ρωσία κι όλο τον κόσμο, όσον αφορά στις τρομακτικές πρακτικές καταστολής από πλευράς Μόσχας.




Πούτιν: Μοναδικό του σχόλιο, τα "συγχαρητήρια" για τη Gazprom


Ο Πούτιν δεν αναφέρθηκε καθόλου στον θάνατο του πολιτικού του αντιπάλου σε μία εμφάνιση που έγινε με σκοπό να συγχαρεί την κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Gazprom για τα 31 χρόνια ζωής της.

Το σχετικό βίντεο δημοσίευσε το Κρεμλίνο. Σε αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρει ότι είναι «ευχαριστημένος για την ευκαιρία να συγχαρεί τους βετεράνους της εθνικής βιομηχανίας φυσικού αερίου» και το «μισό εκατομμύριο προσωπικό της Gazprom».