Στην Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν φέρεται να είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, το διάστημα που ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, ότι σε περίπτωση που η Ευρώπη δεχθεί επίθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να βοηθήσουν.

Αυτή η αποκάλυψη έγινε από έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είναι από τους πιο υψηλόβαθμους πολιτικούς στην Ευρώπη αναφέροντας ότι ο πρώην πρόεδρος τον ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει ότι η Αμερική δεν θα ερχόταν σε βοήθεια της ΕΕ εάν δεχόταν στρατιωτική επίθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Politico.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι αν η Ευρώπη δεχθεί επίθεση δεν θα έρθουμε ποτέ να σας βοηθήσουμε και να σας υποστηρίξουμε», είπε ο Τραμπ στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το 2020, σύμφωνα με τον Γάλλο Ευρωπαίο επίτροπο Τιερί Μπρετόν, ο οποίος ήταν επίσης παρών σε συνάντηση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

«Παρεμπιπτόντως, το ΝΑΤΟ είναι νεκρό και θα φύγουμε, θα εγκαταλείψουμε το ΝΑΤΟ», είπε επίσης ο Τραμπ, σύμφωνα με τον Μπρετόν. «Και πρόσθεσε, "και παρεμπιπτόντως, μου χρωστάτε 400 δισεκατομμύρια δολάρια, επειδή οι Γερμανοί δεν πλήρωσαν αυτά που έπρεπε να πληρώσουν για την άμυνα"», είπε ο Μπρετόν.