Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Τουρκία η πρώτη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας από το 2017 αποτελεί το κύριο θέμα της επικαιρότητας, με τα Μέσα στη γείτονα να εστιάζουν στο θετικό κλίμα που απορρέει από τον ερχομό του Τούρκου προέδρου, καθώς και από τις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Θέλουμε να κάνουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, είμαστε αδέλφια - Δεν υπάρχει πρόβλημα τόσο μεγάλο ώστε να μην μπορεί να λυθεί 

Η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet αναφέρει χαρακτηριστικά στο «χτύπημά» της πως μια «νέα εποχή» εγκαινιάζεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.



Η Daily Sabah, από την πλευρά της, στον τίτλο της επισημαίνει πως «Ελλάδα και Τουρκία επιδιώκουν να μετατρέψουν το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης».

Το πρακτορείο Anadolu δίνει έμφαση στη δήλωση του Ερντογάν, με βάση την οποία «δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που δεν μπορεί να επιλυθεί». Επίσης τονίζει τη φράση του σύμφωνα με την οποία σημείωσε πως «θέλουμε να κάνουμε το Αιγαίο μια θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας».

Το CNN Turk παρουσίασε λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη Ερντογάν, την οποία έχει ως πρώτο θέμα στο «σαλόνι» του, ενώ τη χαρακτηρίζει «κρίσιμη», σημειώνοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος ήρθε ξανά στην Αθήνα ύστερα από 6 χρόνια.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και η τουρκική έκδοση της Hurriyet, που επιλέγει τη λέξη «ιστορική» για την επίσκεψη του Ερντογάν, δίνοντας και αυτή έμφαση στη φράση του προέδρου της γείτονος πως δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να μείνει ανεπίλυτο μεταξύ των δύο πλευρών.