Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από τον πρώην σύζυγο της αδελφής της βασίλισσας Λετίθια, ο οποίος ισχυρίζεται πως διατηρούσε σχέση μαζί της ακόμα και μετά το γάμο της με τον Φίλιππο ΣΤ' της Ισπανίας.

Το σκάναδαλο στο παλάτι ξεκίνησε με μία ανάρτηση του Ντελ Μπούργκο στο πρώην Twitter (Χ),  που συνοδευόταν από μία φωτογραφία κι ένα ερωτικό μήκυνα στη Λετίθια.

Ο Ντε Μπούργκο υπήρξε φίλος της Λετίθια από το 2000 και το 2021 παντρεύτηκε την αδελφή της Τέλμα.

Στη συνέχεια, όμως ο Ντελ Μπούργκο διέγραψε τόσο την ανάρτηση όσα και τον λογαριασμού του στο Χ όταν η ανάρτηση έγινε αντιληπτή από τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Ντελ Μπούργκο, ο έρωτας με τη Λετίθια αναζωπυρώθηκε το 2010. Ισχυρίζεται πως εκείνος και η Λετίθια σχεδίαζαν να το σκάσουν στις ΗΠΑ και να αποκτήσουν παιδί.

Το παλάτι της Ισπανίας δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το θέμα. Ο Ντελ Μπούργκο δεν χαίρει εκτίμησης από τα media ενώ και ο συγγραφέας του βιβλίου είναι σταθερός επικριτής της Λετίθια.

Μετά την άνοδο του Φελίπε στον θρόνο, η Λετίθια Ορτίθ έγινε η  πρώτη «κοινή θνητή» βασίλισσα στην ιστορία της Ισπανίας. Το 2013 ένα άλλο βιβλίο, ανέφερε πως η Λετίθια είχε μείνει έγκυος από τον δημοσιογράφο Τεχέρα και κάπως είχε κάνει έκτρωση.

Πριν τον Φελίπε, η Λετίθια είχε κάνει έναν ακόμα γάμο με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Αλόνσο Γκερέρο.

Φήμες λένε πως είχε σχέση με έναν Μεξικανό ροκ σταρ και πως πόζαρε για το μισόγυμνο πορτρέτο στο εξώφυλλο του δίσκου του.