Βετεράνος δημοσιογράφος που προκάλεσε αναστάτωση στην βασιλική οικογένεια της Ισπανίας με τις αποκαλύψεις για την εξωσυζυγική σχέση της βασίλισσας Λετίθια, απολύθηκε από γνωστή εφημερίδα ύστερα από 20 χρόνια συνεργασίας.

Ειδικότερα, ο 91χρονος Χάιμε Πενιαφιέλ, που έγραψε πρόσφατα το βιβλίο ''Letizia & I'' εργαζόταν από την ισπανική εφημερίδα El Mundo που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη χώρα του.

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, ο έμπειρος δημοσιογράφος έγραψε για ερωτική σχέση της βασίλισσας με τον πρώην γαμπρό της.

Το βιβλίο του 91χρονου δημοσιογράφου για τη σχέση της βασίλισσας της Ισπανίας Λετίθια, στηρίχθηκε σε ισχυρισμούς… 53χρονου επιχειρηματία

Το βιβλίο βασίστηκε περισσότερο στους ισχυρισμούς του 53χρονου Τζέιμι Ντελ Μπούργκο που υποστήριξε ότι είχε δεσμό με τη Λετίθια μετά τον γάμο της με τον βασιλιά Φελίπε, το 2004.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε, ειδικότερα, στον δημοσιογράφο ότι γνώρισε τη Λετίθια πριν από το 2000 και ότι η σχέση τους ξεκίνησε σε ρομαντικό ταξίδι στη Βενετία, λίγα χρόνια πριν από τη συνάντηση της γυναίκας με τον Φελίπε.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Πενιαφιέλ επιβεβαίωσε το γεγονός της απόλυσής του.

Διέψευσε τα αρχικά δημοσιεύματα ότι ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσει εντός του 2024 λόγω περικοπών στην εφημερίδα, κι επέμεινε στο γεγονός ότι η απόλυση έγινε μετά τις αποκαλύψεις για τη Λετίθια.

Παρά τις εξελίξεις που προκλήθηκαν από τις αποκαλύψεις, ο Πενιαφιέλ διαμυνύει ότι δεν μετανιώνει για τίποτε και ότι υπήρξε πολύ γενναιόδωρος με τη βασίλισσα.