Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ακόμα και στην Βρετανία, η απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει ξαφνικά την προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από τα δημοσιεύματα του BBC και των Times μέχρι και τα σχόλια χρηστών στο Twitter.

Μετά το διπλωματικό «φάουλ» του Ρίσι Σούνακ, η Ελλάδα τρεντάρει στο βρετανικό Twitter. Η άκομψη ενέργειά του, να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαιτίας της δήλωσης του Έλληνα πρωθυπουργού για τα γλυπτά του Παρθενώνα, έχει προκαλέσει αιχμηρά σχόλια.

Οι Βρετανοί χρήστες του Twitter κατηγορούν τον Σούνακ για παιδιάστικη συμπεριφορά, εκτιμούν ότι εκθέτει τη χώρα στο εξωτερικό και ειδικά σε μία σύμμαχο χώρα. Ζητούν μάλιστα σε πολύ μεγάλο ποσοστό την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα: Ποιος είναι ο Ρίσι Σούνακ: Το παρατσούκλι, ο εθισμός, η ζάμπλουτη σύζυγος και το "φλερτ" με την Τουρκία

«Στο κορυφαίο επίπεδο της βρετανικής κυβέρνησης, ένας ενήλικος συμπεριφέρθηκε σαν 8χρονος, που παίρνει την μπάλα στο σπίτι του, επειδή δεν τον αφήνουν να παίξει σέντερ φορ». Αυτό είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια στο Twitter, το οποίο προήλθε από τον γνωστό δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό James O'Brien και έχει αναπαραχθεί από πολλούς χρήστες της πλατφόρμας.

Δείτε το σχόλιο:


«Πρέπει να επιστρέψουμε τα Ελγίνεια Μάρμαρα»

«Α) Προφανώς πρέπει να επιστρέψουμε τα Ελγίνεια Μάρμαρα στην Ελλάδα.

Β) Ο Ρίσι Σούνακ ακυρώνοντας τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ντροπιάζει τη Βρετανία και δείχνει πόσο αδύναμος ηγέτης είναι» γράφει ο παρουσιαστής και πολιτικός σχολιαστής Matthew Stadlen, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η ανάρτηση:


«Η Βρετανία οικειοποιήθηκε έναν εθνικό θησαυρό της Ελλάδας»

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός Σούνακ αγενώς ακυρώνει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη την τελευταία στιγμή.

Ο Μητσοτάκης σχολιάζει τη συνεχιζόμενη διαμάχη για τα γλυπτά του Παρθενώνα, έναν εθνικό θησαυρό για την Ελλάδα, τον οποίο η Βρετανία οικειοποιήθηκε.

Η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας θα ήταν στο Βρετανικό Μουσείο, αν ήταν αρκετά μικρή» αναφέρει ο Zac Goldsmith, που έχει διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος.

Δείτε την ανάρτηση: 


«Το 78% θέλει τα αγάλματα να "επιστρέψουν"»

«Είναι νωρίς, αλλά με 7.000 ψήφους

- Το 78% θέλει τα αγάλματα να "επιστρέψουν"

- Το 90% πιστεύει ότι ο Ρίσι Σούνακ έπρεπε να έχει συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό

Αυτό φυσικά δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα, όμως είναι ενδιαφέρον να σημειώσω ότι το γκάλοπ μου στο Facebook, με διαφορετικά δημογραφικά χαρακτηριστικά, έχει ανάλογο αποτέλεσμα» γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Martin Lewis.

Δείτε την ανάρτηση: