Μπορεί η είδηση της ακύρωσης της συνάντησης του πρωθυπουργό με τον Ρίσι Σούνακ να αιφνιδίασε την κοινή γνώμη, ωστόσο στην κυβέρνηση είναι αλήθεια ότι εδώ και μέρες είχαν πάρει μια πρόγευση της φοβίας του Βρετανού πρωθυπουργού να συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Γι’ αυτό και αποφάσισαν, προκειμένου να του κάνουν κάπως πιο εύκολη τη ζωή εν όψει και των επικείμενων εκλογών, να προηγηθεί η συνάντηση με τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, ο Σούνακ έψαχνε την αφορμή για να ακυρώσει τη συνάντηση και τη βρήκε κάπου «κρυμμένη» σε μια φράση του Μητσοτάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. Με μία ανούσια κίνηση, ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να εντυπωσιάσει τους Βρετανούς και να μην υλοποιήσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί, καθώς ειχε σχεδόν «κλειδώσει» ο δανεισμός των Γλυπτών του Παρθενώνα για 15 χρόνια. Όπως ανέφερε χθες η στήλη για να για την ιστορία της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έχει γίνει πολλή και σοβαρή δουλειά ενώ είχε βρεθεί ήδη ο «σκελετός» της συμφωνίας. 

Δείτε εδώ: Γλυπτά του Παρθενώνα: Οι προχωρημένες επαφές Μητσοτάκη για την επιστροφή τους, ο ''σκελετός'' της συμφωνίας και η σύμβαση των 15 ετών

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

– Στην κυβέρνηση είναι αλήθεια ότι εδώ και μέρες είχαν πάρει μια πρόγευση της φοβίας του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, να συζητήσει με τον πρόεδρο Μητσοτάκη το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Γι’ αυτό και αποφάσισαν, προκειμένου να του κάνουν κάπως πιο εύκολη τη ζωή εν όψει και των επικείμενων εκλογών, να προηγηθεί η συνάντηση με τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ. Όμως ο Σούνακ έψαχνε την αφορμή και τη βρήκε κάπου «κρυμμένη» σε μια φράση του Έλληνα πρωθυπουργού στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. Επειδή όμως πίσω από την κίνηση του απόλυτου εντυπωσιασμού που προσπάθησε να κάνει ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν υπάρχει ουσία, επαναλαμβάνω ότι για την ιστορία της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έχει γίνει πολλή και σοβαρή δουλειά. Συγκεκριμένα, έχει σχεδόν συμφωνηθεί ο δανεισμός για 15 χρόνια και απλώς μένει να βρεθεί ένας κανονικός ηγέτης (στη Βρετανία) για να υλοποιήσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί.