«Αισθανθήκαμε ανακούφιση που είδαμε ότι είναι ζωντανή γιατί μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε καμία απολύτως λεπτομέρεια», δήλωσε συγκινημένος ο Ράμος Αλονί, πατέρας ισραηλινής ομήρου, μετά το βίντεο της Χαμάς που δείχνει τρεις γυναίκες να εμφανίζονται ως όμηροι μεταξύ αυτών που αιχμαλωτίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σχολιάζοντας αργότερα το απόσπασμα αυτό, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε λόγο για προπαγάνδα της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πατέρας Ράμος Αλονί μίλησε τόσο για την Ντανιέλ - που εμφανίστηκε στο βίντεο - όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του που πιστεύεται ότι κρατούνται αιχμάλωτοι. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην αδερφή της Ντανιέλ, Σαρόν, στα δίδυμα παιδιά της, ηλικίας τριών ετών, σε μια άλλη εγγονή του πέντε ετών και στον γαμπρό του.

Έχουμε μείνει οικογένεια τεσσάρων ατόμων από 10 μέλη

«Έχουμε μείνει οικογένεια τεσσάρων ατόμων από εκεί που ήμασταν 10» είπε δε ο πατέρας.

Ζήτησε, ακόμη, από τον Ερυθρό Σταυρό να αναλάβει δράση για όλους τους αιχμαλώτους, ενώ ανέφερε ότι η κόρη του παίρνει φάρμακα και τα χρειάζεται σε καθημερινή βάση. Κάλεσε επίσης το Κατάρ να κάνει ό,τι μπορεί για την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων.

«Σας βλέπουμε, σας αγαπάμε, σας ακούμε, σας σκεφτόμαστε κάθε λεπτό και δευτερόλεπτο και θα σας φέρουμε σπίτι, αμήν» τόνισε ο Αλονί για τα μέλη της οικογενείας του που βρίσκονται όμηροι στη Γάζα.
Διαβάστε επίσης: Γκάλαντ: Η Χαμάς έχει δύο επιλογές... είτε θα πεθάνει μαχόμενη είτε θα παραδοθεί χωρίς όρους (βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς δημοσίευσε το μεσημέρι της Δευτέρας ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται τρεις Ισρηλινές που έχουν απαχθεί και βρίσκονται στη Γάζα, οι οποίες κατηγορούν την κυβέρνηση Νετανιάχου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Στο βίντεο που φέρεται να έχει «τραβηχτεί» στις 29 Οκτωβρίου, μία από τις ομήρους ακούγεται να λέει ότι κρατούνται αιχμάλωτες από τη Χαμάς εδώ και 23 ημέρες και κατηγορεί την ισραηλινή ηγεσία για το γεγονός ότι κανείς δεν κατάφερε να τους σώσει στις 7 Οκτωβρίου, όταν μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την ίδια, είναι απαραίτητο να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός προκειμένου να οργανωθεί η ανταλλαγή κρατουμένων.

«Ελευθερώστε μας τώρα, ελευθερώστε τους πολίτες, ελευθερώστε τους αιχμαλώτους, ελευθερώστε μας, ελευθερώστε μας όλους, αφήστε μας να επιστρέψουμε στις οικογένειές μας, τώρα!» φωνάζει δυνατά η όμηρος, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Νετανιάχου: «Βάναυση ψυχολογική προπαγάνδα»

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε στο βίντεο που «ανέβασε» η Χαμάς με τις τρεις ομήρους. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «βάναυση ψυχολογική προπαγάνδα» την ενέργεια αυτή της παλαιστινιακής οργάνωσης και απευθύνεται ονομαστικά στις ομήρους, λέγοντας «οι καρδιές μας είναι μαζί σας και με τους άλλους απαχθέντες. Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν όλοι οι απαχθέντες και οι αγνοούμενοι στην πατρίδα τους».

«Απευθύνομαι στην Elena Trupanov, την Daniel Aloni και την Ramon Kirsht που απήχθησαν από τη Χαμάς, η οποιά διαπράττει εγκλήματα πολέμου. Σας αγκαλιάζω. Η καρδιά μας είναι κοντά σας και στους άλλους απαχθέντες. Κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε όλους τους απαχθέντες και αγνοούμενους στο σπίτι» ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.