Νέο βίντεο κοινοποίησε, το μεσημέρι της Δευτέρας (30/10), η στρατιωτική οργάνωση της Χαμάς, στο οποίο διακρίνονται τρεις γυναίκες από το Ισραήλ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της παλαιστινιακής οργάνωσης, οι αιχμάλωτες γυναίκες βρίσκονται στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου και σπεύδουν σε κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου για την κατάσταση που βρίσκονται.

Κανείς δεν μπορεί να πει βέβαια με σιγουριά ότι τα όσα λένε οι όμηροι δεν είναι υπό καθεστώς πίεσης.

Στο βίντεο που φέρεται να έχει «τραβηχτεί» στις 29 Οκτωβρίου, μία από τις ομήρους ακούγεται να λέει ότι κρατούνται αιχμάλωτες από τη Χαμάς εδώ και 23 ημέρες και κατηγορεί την ισραηλινή ηγεσία για το γεγονός ότι κανείς δεν κατάφερε να τους σώσει στις 7 Οκτωβρίου, όταν μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την ίδια, είναι απαραίτητο να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός προκειμένου να οργανωθεί η ανταλλαγή κρατουμένων.

«Ελευθερώστε μας τώρα, ελευθερώστε τους πολίτες, ελευθερώστε τους αιχμαλώτους, ελευθερώστε μας, ελευθερώστε μας όλους, αφήστε μας να επιστρέψουμε στις οικογένειές μας, τώρα!», φωνάζει δυνατά η όμηρος, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό του Ισραήλ.