Δεν άρεσε ιδιαίτερα στον πρώην υπουργό Άμυνας του Ισραήλ και μέλος του πολεμικού συμβουλίου που έχει συστήσει ο Νετανιάχου, Μπένι Γκαντζ, η χθεσινή δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, με την οποία «φωτογράφιζε» ως υπεύθυνο για την αδράνεια της 7ης Οκτωβρίου, που έφερε την εισβολή της Χαμάς, τους επικεφαλής της Σιν Μπετ και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Γκαντζ, «η ηγεσία πρέπει να δείξει υπευθυνότητα, να κάνει τα σωστά πράγματα και να ενισχύσει τις δυνάμεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν αυτό που απαιτούμε από αυτές. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή δήλωση αυτή την ώρα - βλάπτει την ικανότητα του λαού να σταθεί στα πόδια του. Ο πρωθυπουργός πρέπει να ανακαλέσει τη χθεσινοβραδινή του δήλωση και να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι δεν είχε λάβει προειδοποίηση για τις προθέσεις της Χαμάς

Υπενθυμίζεται ότι ο Νετανιάχου υποστήριξε χθες το βράδυ, Σάββατο 28/10, ότι δεν είχε λάβει προειδοποίηση για τις προθέσεις της Χαμάς να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του Ισραήλ και κατηγόρησε τις υπηρεσίες ασφαλείας -και συγκεκριμένα τον επικεφαλής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Αχαρόν Χαλίβα και τον επικεφαλής της Σιν Μπετ, Ρόναν Μπαρ- ότι ευθύνονται για την αποτυχία που οδήγησε στην επίθεση της οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

*Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ: Στο "στόχαστρο" του IDF τα τούνελ της Χαμάς

«Σε καμία περίπτωση και σε κανένα στάδιο δεν προειδοποιήθηκε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου για τις πολεμικές προθέσεις της Χαμάς», έγραψε σε ανάρτηση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.