Εκατοντάδες μέλη της Χαμάς έχουν παραδοθεί και ότι έχουν αποκαλύψει «πολύ ενδιαφέροντα πράγματα» για τη δράση της  αναφέρει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ.  Ωστόσο όπως υπογραμμίζει ο πόλεμος θα τελειώσει όταν επιτευχθούν του Ισραήλ. Μάλιστα σημειώνει ότι το Ισραήλ δεν σκοπεύει να διατηρήσει μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο να εμπλακεί σε διαβουλεύσεις σχετικά με το ποια πλευρά θα αναλάμβανε μεταπολεμικά τον έλεγχο του παλαιστινιακού θύλακα, υπό τον όρο να μην αφορούσε κάποια εχθρική προς το Ισραήλ. 

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: 18.205 νεκροί και 49.645 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα μετά την 7η Οκτωβρίου σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς

Σε ερώτημα σχετικά με την πιθανότητα νέας συμφωνίας εκεχειρίας για την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας είπε: «Πιστεύω ότι εάν εντείνουμε τη στρατιωτική πίεση, θα υπάρξουν προσφορές για περαιτέρω συμφωνίες απελευθέρωσης ομήρων. Εφόσον προκύψουν, θα τις εξετάσουμε». Επανέλαβε πάντως ότι «ο πόλεμος θα τελειώσει όταν επιτευχθούν οι στόχοι» που έχει θέσει το Ισραήλ.

Ισραήλ: Παραδίδονται μαζικά τα μέλη της Χαμάς

Ο υπουργός ανέφερε ότι εκατοντάδες μέλη της Χαμάς έχουν παραδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες και έχουν αποκαλύψει «πολύ ενδιαφέροντα πράγματα» για τη δράση της.

Ο Γκάλαντ άφησε ανοικτό επίσης το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ του Λιβάνου, επί ενός σχεδίου συμφωνίας που θα περιελάμβανε ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων και θα συνοδευόταν από εγγυήσεις.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ