Ο IDF έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες και γραφήματα αναφορικά με το πώς ακριβώς η Χαμάς έχει οργανώσει το στρατηγείο της κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, στο οποίο εργάζονται περίπου 4.000 άτομα.

Στο στόχαστρο του Ισραηλινού στρατού τα τούνελ της Χαμάς

Εγκαταστάσεις και γραφεία, μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, δαιδαλώδεις διάδρομοι που δε μένουν ποτέ αφύλαχτοι από άνδρες της Χαμάς και επιχειρησιακά κέντρα της εξτρεμιστικής οργάνωσης κάτω από το νοσοκομείο Σίφα στη Γάζα.

Αυτό ισχυρίζονται οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις, οι οποίες έδωσαν στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες και γραφήματα για το πού ακριβώς έχουν στήσει το στρατηγείο τους οι ένοπλοι της Οργάνωσης.

«Αυτό είναι το νοσοκομείο Αλ Σίφα. Μπορείτε να δείτε πως βρίσκεται στη Γάζα. Είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην Γάζα. Έχει περισσότερες από 1.500 κλίνες, 4.000 προσωπικό. Και τώρα έχει περισσότερο κόσμο στους χώρους του νοσοκομείου. Σήμερα θα αποκαλύψω στοιχεία που αποδεικνύουν πως η Χαμάς χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία ως τρομοκρατικές υποδομές. Η Χαμάς έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κέντρα διοίκησης και κρυψώνες για τρομοκράτες και τους διοικητές τους», είπε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ο Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε ότι τα κέντρα διοίκησης της Χαμάς βρίσκονται σε αρκετά σημεία υπογείως του νοσοκομείου και ότι οι ένοπλοι έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω τούνελ.



«Είναι εδώ στο νοσοκομείο Σίφα όπου η Χαμάς λειτουργεί κέντρα διοίκησης και ελέγχου. Είναι εκεί που οργανώνουν επιθέσεις με ρουκέτες. Οι τρομοκράτες της Χαμάς δρουν εντός και κάτω από το νοσοκομείο Σίφα, και σε άλλα νοσοκομεία στα Γάζα με ένα δίκτυο τρομοκρατικών τούνελ. Έχουν επίσης είσοδο στα τρομοκρατικά τούνελ μέσα από το νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει ότι από διαφορετικά σημεία μέσα στο νοσοκομείο μπορούν να καταλήξουν στα υπόγεια τούνελ για να κρυφτούν».

Xαμάς: Το Ισραήλ ότι διαδίδει ψέματα ως προοίμιο για τη διάπραξη μιας νέας σφαγής

Αξιωματούχος της Χαμάς,Εζάτ Ελ-Ρεσίκ, μέλος του πολιτικού γραφείου του κινήματος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία βάση αλήθειας σε όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι διαδίδει ψέματα ως προοίμιο για τη διάπραξη μιας νέας σφαγής κατά του παλαιστινιακού λαού.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι υπάρχουν καύσιμα στα νοσοκομεία στη Γάζα που χρησιμοποιεί η Χαμάς. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα μια χαρακτηριστική ηχογράφηση μεταξύ ενός αξιωματικού του ισραηλινού στρατού και ενός ανώτερου ενεργειακού αξιωματούχου της Γάζας.

«Είναι αυτοί που στέλνουν καύσιμα στα νοσοκομεία. Αυτοί που διοικούν τα νοσοκομεία. Και είναι οι μόνοι που φέρνουν καύσιμα γιατί υπάρχουν καύσιμα».

Kαι όλα αυτά στη Γάζα του αδιάκοπου σφυροκοπήματος, όπου σύμφωνα με τη διεθνή Οργάνωση για την Προστασία των Παιδιών, κάθε 15 λεπτά σκοτώνεται ένα και, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έξι νοσοκομεία έχουν κλείσει λόγω έλλειψης καυσίμων, ενώ άλλα βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.