Στη σύλληψη του εκπροσώπου της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, Χασάν Γιούσεφ, προχώρησε το Ισραήλ. Ο Χασάν Γιούσεφ συνελήφθη «ως ύποπτος ότι ενεργούσε για λογαριασμό της Χαμάς», δήλωσε την Παρασκευή στο CNN η Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ Shin Bet. 

Ο Χασάν Γιούσεφ, ηγετική παλαιστινιακή πολιτική προσωπικότητα που διετέλεσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, συνελήφθη στο σπίτι του, σύμφωνα με τη Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων, μια ΜΚΟ που εκπροσωπεί Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Το CNN ανέφερε προηγουμένως ότι ο Γιούσεφ πιστεύεται ότι ήταν μεταξύ των περισσότερων από 60 μελών της Χαμάς που συνελήφθησαν από το Ισραήλ σε νυχτερινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη, το κατεχόμενο από το Ισραήλ παλαιστινιακό έδαφος που αισθάνεται όλο και περισσότερο τον αντίκτυπο των μαχών στη Γάζα.

«Οι κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν τον ηγέτη της Χαμάς σεΐχη Χασάν Γιούσεφ στο σπίτι του στην Μπεϊτούνια, στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας εκστρατείας συλλήψεων στη Δυτική Όχθη», αναφέρει η ανακοίνωση της Λέσχης Παλαιστινίων Κρατουμένων.

Διαβάστε ακόμα: Ισραήλ: Ολονύχτια πλήγματα κατά της Χαμάς στη Γάζα - Χτύπησε 100 στόχους

Ποιος είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς στη Δυτική Όχθη Χασάν Γιουσέφ

Ο Γιούσεφ είναι κορυφαίο πολιτικό στέλεχος της Παλαιστίνης, υπηρετεί ως επίσημος εκπρόσωπος της Χαμάς στη Δυτική Όχθη και κατέχει θέση στο Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο.

Ο Γιούσεφ έχει συλληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις αρκετές φορές και έχει περάσει συνολικά 24 χρόνια σε ισραηλινές φυλακές με διάφορες κατηγορίες για υποκίνηση, είσοδο στην Ιερουσαλήμ χωρίς άδεια και για συμμετοχή στη Χαμάς.  

Έκανε τακτικές εμφανίσεις σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα, δηλώνοντας στο καναδικό περιοδικό The Globe and Mail  ότι πίστευε πως η Χαμάς θα ήταν έτοιμη να απελευθερώσει τους 200 ομήρους που κρατά, εάν το Ισραήλ συμφωνήσει σε 24ωρη κατάπαυση του πυρός για να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Η σύγκρουση στη Γάζα εξαπλώνεται στη Δυτική Όχθη - "Οι αψιμαχίες με τη Χεζμπολάχ έχουν κλιμακωθεί", λέει ο IDF