Η σύγκρουση στη Γάζα εξαπλώνεται στη Δυτική Όχθη, όπως όλα δείχνουν.

Σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, το οποίο προχώρησε σε ανακοινώσεις την Πέμπτη 19/10, 7 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 4 έφηβοι, σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις σε διαφορετικά επεισόδια στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου ανέρχεται πλέον σε 69.

*Διαβάστε εδώ: Ισραήλ: Xτύπησε στόχους της Χαμάς στη Γάζα - Νεκροί τρομοκράτες που συμμετείχαν σε σφαγές στα κιμπούτς

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και αγόρια ηλικίας 17, 16, 15 και 14 ετών, σημείωσε η WAFA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από το Ισραήλ.


IDF: Οι αψιμαχίες της Χεζμπολάχ με το Ισραήλ έχουν κλιμακωθεί σημαντικά

Παράλληλα, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ανέφεραν ότι υπήρξε μια «σημαντική κλιμάκωση» από τη Χεζμπολάχ στις αψιμαχίες της με το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες.

Η Χεζμπολάχ έχει εκτοξεύσει πολυάριθμους αντιαρματικούς πυραύλους από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, στοχεύοντας στρατιωτικές και πολιτικές θέσεις και προκαλώντας απώλειες και στις δύο ομάδες, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του IDF, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, στο CNN σήμερα, Πέμπτη 19/10.

Ο Κονρίκους πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ έχει προσπαθήσει να διεισδύσει στο Ισραήλ και έχει αποτραπεί από τον Ισραηλινό Στρατό.

«Αυτό που κάνει τώρα κάποια Χεζμπολάχ είναι να παρασύρει τον Λίβανο σε μια σύγκρουση στην οποία δεν έχει καμία δουλειά και σίγουρα δεν θα ωφεληθεί», είπε ο Κονρίκους.

Η Χεζμπολάχ είπε ότι πραγματοποίησε έξι επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις σε όλο το μήκος των λιβανικών συνόρων την Τετάρτη 18/10, χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους, πολυβόλα και όλμους 57 χιλιοστών.