Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ευρώπη μετά την ένοπλη επίθεση στις Βρυξέλλες. Από την επίθεση στις Βρυξέλλες σκοτώθηκαν δύο Σουηδοί πολίτες. Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο Σουηδών που έπεσαν νεκροί στις Βρυξέλλες από τους πυροβολισμούς του 45χρονου τζιχαντιστή Λασουέντ Αμπντεσλάμ. Οι δύο άνδρες είχαν πάει στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της εθνικής ομάδας της Σουηδίας απέναντι σε αυτή του Βελγίου για τα προκριματικά του Euro 2024.

Ο λογαριασμός Visegrád 24 ανέβασε στο Twitter τις φωτογραφίες των δύο Σουηδών φιλάθλων. Πρόκειται για τον 60χρονο Patrik Lundström και τον 70χρονο Kent Persson, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από τους πυροβολισμούς του τζιχαντιστή.

Διαβάστε επίσης: Βέλγιο: Ο 45χρονος τρομοκράτης που σκότωσε δύο Σουηδούς είχε φτάσει στη Λαμπεντούζα το 2011

Το 45χρονο μέλος του ISIS, Λασουέντ Αμπντεσλάμ, άνοιξε πυρ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (16.10.2023) στη Λεωφόρο Ιπρ κατά περαστικών, ενώ μετά φαίνεται να μπαίνει σε ένα κτίριο και να πυροβολεί όσους είναι μέσα.

Αφού ομολόγησε την πράξη του σε βίντεο στο Facebook, πήρε ένα μηχανάκι και έφυγε. Τελικά, έπεσε νεκρός από τα πυρά των βελγικών Αρχών σε ένα καφέ στην περιοχή Schaerbeek στα βόρεια των Βρυξελλών την Τρίτη το πρωί.

Αυτοί είναι οι δύο Σουηδοί φίλαθλοι:

Η ομολογία του μακελάρη των Βρυξελλών

Σε βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος λίγο αφού έσπειρε τον θάνατο στις Βρυξέλλες, ο δράστης ανέφερε τα εξής:


«Με λένε Αμπντεσαλέμ αλ Γκιλανί και είμαι μαχητής του Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε αυτούς που μας αγαπούν και μισούμε αυτούς που μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση στο όνομα των μουσουλμάνων. Σκότωσα μέχρι στιγμής τρεις Σουηδούς. Ναι, τρεις Σουηδούς. Σε αυτούς που έκανα κάτι κακό, παρακαλώ, συγχωρείστε με. Και τους συγχωρώ όλους», ακούγεται να λέει στο βίντεο.