'Ενοπλη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες με δύο άντρες που φορούσαν σουηδικές ποδοσφαιρικές φανέλες, ενόψει του αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2024 με το Βέλγιο, να χάνουν τελικά τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίεςη ένοπλη επίθεση έγινε στο κέντρο της πόλης. Πιο συγκεκριμένα ο ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα.

Ο ένοπλος πριν την επίθεση φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος») και έπειτα ανοίξει πυρ.


Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα στο σημείο και απέκλεισαν αμέσως την περιοχή. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες έγινε η ένοπλη επίθεση. Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ομολογία πριν την επίθεση από τον μακελάρη: “Δολοφόνησα άπιστους”

 Σε ένα ανατριχιαστικό βίντεο, ο μακελάρης που σκότωσε δύο άτομα πυροβολώντας με όπλο στις Βρυξέλλες ομολόγησε  την πράξη του.


Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης των πυροβολισμών στις Βρυξέλλες ανέβασε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα social media.



Σε αυτό είπε ότι είναι μέλος του ISIS ( Ισλαμικό Κράτος) και ότι έχει δολοφονήσει «άπιστους». Επίσης, είπε ότι πυροβόλησε δύο ανθρώπους για να «εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους» και ότι «ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας».

 

Ένοπλη επίθεση: Πεζός με το όπλο στο χέρι ο δράστης 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο δράστης φοράει κόκκινο τζάκετ, μαύρο παντελόνι και κουκούλα στο κεφάλι.


Εμφανίζεται πεζός, με το όπλο στο χέρι, και αρχίζει να πυροβολεί στο πεζοδρόμιο όποιον βρίσκει μπροστά του. Ο κόσμος, μόλις ακούει τους πυροβολισμούς αρχίζει να τρέχει με πανικό, ενώ ο ένοπλος έτρεξε πίσω από δύο άτομα, που προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε κτίριο με βιτρίνα. Εκεί τους εγκλωβίζει και φαίνεται να πυροβολεί ξανά.


Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μια περίοδο αυξημένης επαγρύπνησης που συνδέεται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που έχει αυξήσει την ένταση.