Τριήμερο πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Al-Ahli Arabi Baptist στο κέντρο της Γάζας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι νεκροί μπορεί να φθάνουν ακόμα και τους 500.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, όπως αναφέρει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, κηρύσσει «δημόσιο πένθος για τρεις ημέρες και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες για τους μάρτυρες της σφαγής στο νοσοκομείο Βαπτιστών και όλους τους μάρτυρες του λαού μας».

«Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο της Γάζας είναι "γενοκτονία" και "ανθρωπιστική καταστροφή"», δήλωσε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: "Η έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα οφείλεται σε αστοχία πυραύλου της Χαμάς", λέει το IDF

Επίσης, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγεχ καταδίκασε την επίθεση αυτή ως ένα «φριχτό έγκλημα» τονίζοντας ότι οι χώρες που στηρίζουν το Ισραήλ φέρουν ευθύνη.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Απών ο Αμπάς από τη συνάντηση Μπάιντεν με Άραβες ηγέτες

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, μετά την ισραηλινή επίθεση σε νοσοκομείο στη Γάζα στην οποία εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Η συνάντηση επρόκειτο να λάβει χώρα στην Ιορδανία. Ο υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Αμπάς επιστρέφει στη Ραμάλα, την έδρα της κυβέρνησής του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα: Αναφορές για 500 νεκρούς

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από το βομβαρδισμό του νοσοκομείου Al-Ahli Arabi Baptist στο κέντρο της Γάζας. Σε βίντεο, που κυκλοφορεί στα social media, φαίνεται να πέφτει ένας πύραυλος πάνω στο νοσοκομείο και όλη η περιοχή να τυλίγεται στις φλόγες.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για 500 νεκρούς, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.


Ισραήλ: Ερευνούμε το περιστατικό

Δεν έχουμε ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τις αναφορές για πολύνεκρο βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας, ήταν η πρώτη αντίδραση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαιώνει, αλλά και δεν διαψεύδει ακόμα τις αναφορές που έρχονται από την πλευρά των Παλαιστινίων και συγκεκριμένα από το υπουργείο Υγείας, που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Διαβάστε ακόμα: Συγκινητικό βίντεο της πρεσβείας του Ισραήλ για τους αιχμαλώτους της Χαμάς - Η τραγική έκκληση μιας μάνας

Ανεπισήμως, ωστόσο, ισραηλινές πηγές αποδίδουν τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας, σε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Χαμάς και αστόχησε.

Τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ επισημαίνουν ότι ο στρατός ερευνά το περιστατικό.