Bίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, περιέχει τη συγκλονιστική περιγραφή μιας Ισραηλινής μητέρας, ο γιος της οποίας βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ και απήχθη από τη Χαμάς.

"Τον τράβηξαν πάνω από μια στοίβα με νεκρούς, τον έβαλαν στο φορτηγό και έφυγαν"

Η γυναίκα περιγράφει πώς σώθηκε η κοπέλα του γιου του, με την οποία είχαν πάει μαζί στο φεστιβάλ, ωστόσο ο ίδιος δεν ήταν το ίδιο τυχερός.

«Ο Ελιά είναι ο πρωτότοκος γιος μου. Είμαστε μια ψυχή, αλήθεια, μια ψυχή. Η κοπέλα του, η Ζιβ μου είπε πως ήταν στο πάρτι και άκουσαν σειρήνες. Έτρεξαν στο αυτοκίνητο και άρχισαν να οδηγούν. Χτυπήθηκαν από χειροβομβίδες και RPG. Η Ζιβ έπεσε κάτω και οι νεκροί άνθρωποι έπεσαν πάνω της. Έτσι σώθηκε, δεν κουνήθηκε. Ο Ελιά τραυματίστηκε. Κοιτάχτηκαν και έπιασε ο ένας το χέρι του αλλου. Ψυθίρισε πως τραυματίστηκε αλλά πως είναι καλά. Και ξαφνικά ένιωσε πως κάποιος τον τραβούσε πάνω, τον τράβηξαν πάνω από μια στοίβα με νεκρούς, τον έβαλαν στο φορτηγό και έφυγαν» αναφέρει η Ισραηλινή, προσθέτοντας με φωνή που σπάει: «Σας ικετεύω, φέρτε τον γιο μου πίσω».

Το βίντεο συνοδεύει το μήνυμα της πρεσβείας, με το οποίο ζητά την άμεση απελευθέρωση των αιχμαλώτων: «Όλοι οι τουλάχιστον 199 Ισραηλινοί απαχθέντες από τη #Χαμάς έχουν οικογένεια που τους περιμένει να γυρίσουν πίσω. Ας μην αγνοούμε τις εκκλήσεις τους. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους!».