Ο ηγέτης της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, δεν θα δώσει το παρών στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη τετραμερή Σύνοδο στο Αμμάν της Ιορδανίας, με τη συμμετοχή του Τζο Μπάιντεν, του Αιγύπτιου προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα Β'.

Αποχή Αμπάς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη επίθεση των Ισραηλινών σε νοσοκομείο της Γάζας

Σύμφωνα με το Associated Press αλλά και τα υπόλοιπα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Μαχμούτ Αμπάς ακύρωσε τη συμμετοχή του στην τετραμερή σύνοδο στην Ιορδανία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη επίθεση των Ισραηλινών σε νοσοκομείο της Γάζας.

"Γενοκτονία" η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο της Γάζας, δηλώνει η παλαιστινιακή προεδρία

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο της Γάζας είναι "γενοκτονία" και "ανθρωπιστική καταστροφή", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα.

Επίσης, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγεχ καταδίκασε την επίθεση αυτή ως ένα "φριχτό έγκλημα" τονίζοντας ότι οι χώρες που στηρίζουν το Ισραήλ φέρουν ευθύνη.

Μπαίντεν: Κίνδυνος η διπλωματική του απόπειρα να πέσει στο κενό

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου έχει ως πρώτο στόχο να εκφράσει τη στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, που προχωρά σε αντίποινα έναντι της Χαμάς. Παράλληλα, με την παρουσία του στη Μέση Ανατολή, ο Μπάιντεν θα επιδιώξει να ασκήσει πίεση στα εμπλεκόμενα μέρη, προκειμένου τα αντίποινα να έχουν τις μικρότερες δυνατές απώλειες μεταξύ αμάχων.

Υπό το πρίσμα, ωστόσο, των νέων εξελίξεων μετά το μακελειό σε νοσοκομείο της Γάζας, για το οποίο οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ, και την απόσυρση Αμπάς από την τετραμερή, η διπλωματική απόπειρα του Μπάιντεν για επίλυση της κρίσης φαίνεται να πέφτει στο κενό.