Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε χθες Δευτέρα το βράδυ ότι η Ευρώπη είναι «συγκλονισμένη» μετά την «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση» στις Βρυξέλλες.

«Πριν από μερικά λεπτά, ήταν οι Βρυξέλλες αυτές οι οποίες χτυπήθηκαν εκ νέου από ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση, που φαίνεται, τη στιγμή που μιλάμε, ότι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον άλλους δυο Ευρωπαίους, δυο Σουηδούς. Η Ευρώπη μας είναι συγκλονισμένη», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Τίρανα, καθώς παρακαθόταν σε επίσημο δείπνο που του παρέθεσε ο αλβανός πρωθυπουργός, ο Έντι Ράμα.

Μακρόν: Αναφέρθηκε στη δολοφονία καθηγητή από ριζοσπαστικοποιημένο νεαρό 

Στις δηλώσεις του ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στη δολοφονία την Παρασκευή καθηγητή, του Ντομινίκ Μπερνάρντ, από ριζοσπαστικοποιημένο νεαρό σε λύκειο στην Αράς, στη βόρεια Γαλλία.

«Βρίσκομαι εδώ μαζί σας ενώ η Γαλλία επλήγη εκ νέου από τρομοκρατική επίθεση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας που είχε θύμα ακριβώς καθηγητή γαλλικών», είπε.

«Η βαρβαρότητα επιδίωξε να χτυπήσει ξανά (...) αυτούς που μεταλαμπαδεύουν, που διδάσκουν αυτήν τη γλώσσα η οποία εδώ και αιώνες μεταφέρει φώτα, αξίες, ελπίδες», πρόσθεσε.