Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν στην παγκόσμια κοινότητα οι φρικαλεότητες στον πόλεμο του Ισραήλ. Η Χαμάς ξεκίνησε τον πόλεμο στο Ισραήλ δείχνοντας το πιο αποτρόπαιο πρόσωπο του πολέμου. Σκοτώνοντας μωρά, βιάζοντας γυναίκες και αιχμαλωτίζοντας πολίτες, η τύχη των οποίων αγνοείται. Οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τον παραλογισμό του πολέμου στο Ισραήλ, είναι συγκλονιστικές.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Κτηνωδία από τη Χαμάς - Μωρά σφαγμένα και απανθρακωμένα έδειξε ο Νετανιάχου στον Μπλίνκεν (Σκληρές εικόνες)

Στο LIVE NEWS μια 25χρονη κοπέλα αποκαλύπτει ότι αναγνώρισε τη γιαγιά της σε βίντεο από τη Γάζα ενώ την είχαν απαγάγει άνδρες της Χαμάς.

Η 25χρονη ζει στο Τελ Αβίβ αλλά οι παππούδες της ζούσαν στο κιμπούτς όταν ξέσπασε ο πόλεμος στο Ισραήλ. Ο παππούς της έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν σε καταφύγιο ενώ η γιαγιά της απήχθη .

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Πήραν την γιαγιά μου σαν όμηρο»

«Είπε ότι άκουσε πυροβολισμούς και φωνές στα αραβικά. Της είπαμε να μείνει σε ένα καταφύγιο με τον παππού μου και να κλείσει την πόρτα. Η γειτόνισσά της δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες.


Πήραν το τηλέφωνό της, την τράβηξαν βίντεο και το ανέβασαν στο facebook. Αυτό έγινε στις 7 το πρωί, και μόλις το είδα αυτό, κατάλαβα ότι κάτι άσχημο πρόκειται να συμβεί. Συγγνώμη. Τους ζήτησα λοιπόν να κλείσουν την πόρτα, κάλεσα και τον θείο μου που μένει στο κιμπούτζ με τα πέντε του παιδιά. Το τελευταίο μήνυμα που έλαβα από την γιαγιά μου ήταν στις 9 παρά 20», είπε αρχικά.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση - 300.000 στρατιώτες γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας

 «Προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα και ο παππούς την κρατούσε. Ήταν ένας 75χρονος άνδρας που δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν. Ήθελε μόνο ειρήνη. Και η γιαγιά μου έλεγε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να έρθει κάποιος από την Γάζα σπίτι της και να μιλήσουν για την ειρήνη. Όλοι άνθρωποι είμαστε. Δολοφόνησαν τον παππού μου ενώ κρατούσε την πόρτα. Πήραν την γιαγιά μου σαν όμηρο. Μαζί με εκατοντάδες ομήρους, μωρά, παιδιά. Έβαλαν φωτιά στο σπίτι. Δεν έχει μείνει τίποτα. Το απόγευμα, είδαμε αυτό το βίντεο που υποθέτω ότι η Χαμάς ανέβασε, δεν ξέρω. Είναι μέσα στη Γάζα όπου πρέπει να κρατά τους τρομοκράτες έτσι ώστε να μην πέσει. Είναι μια γυναίκα 72 ετών, είναι άρρωστη, έχει πρόβλημα στην καρδιά και δεν ξέρει αν τα εγγόνια της είναι ζωντανά ή όχι. Είναι τόσες πολλές οικογένειες που εξολοθρεύτηκαν σε μία μέρα. Μόνο σε μια μέρα», πρόσθεσε.