Συνεχίζεται το σφοδρό σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού φάνηκε σήμερα το πρωί να επιβεβαιώνει αναφορές ότι μαχητές της Χαμάς αποκεφάλισαν μωρά εν μέσω του σφοδρού μπαράζ επιθέσεων της οργάνωσης, που σκότωσε εκατοντάδες Ισραηλινούς πολίτες στα σπίτια τους, μετέδωσε η Daily Mail.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Τζόναθαν Κονρίκους, είπε ότι ένας ιατροδικαστής που επισκέφτηκε το Μπεέρι στον απόηχο της σφαγής -ένα κιμπούτς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου βρέθηκαν περίπου 108 πτώματα- είχε δει τα πτώματα των παιδιών και επιβεβαίωσε πώς πέθαναν.

«Παραδέχομαι ότι μας πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβουμε πραγματικά και να επαληθεύσουμε αυτήν την αναφορά, και ήταν δύσκολο να πιστέψουμε ότι ακόμη και η Χαμάς θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια τέτοια βάρβαρη πράξη», ανέφερε σε σχόλια που μετέδωσε το BBC. «Νομίζω ότι μπορούμε τώρα να πούμε, με σχετική σιγουριά, ότι αυτό έκανε η Χαμάς... υπήρχαν πτώματα σκορπισμένα παντού, ακρωτηριασμένα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε εδώ: Ισραήλ: ''Ω, Θεέ μου, έχουν τον αδερφό μου!'' - Είδε σε βίντεο την απαγωγή του στο φεστιβάλ από τη Χαμάς

Σημειώνεται πως αμέσως μετά τις επιθέσεις της Χαμάς κυκλοφόρησαν αναφορές ότι οι τρομοκράτες είχαν βιάσει γυναίκες και παιδιά και είχαν αποκεφαλίσει βρέφη, αλλά αργότερα χαρακτηρίστηκαν ως παραπληροφόρηση.

Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου, υποστήριξε ότι οι δράστες ενεπλάκησαν σε διάφορες φρικαλεότητες σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του δέσιμου αγοριών και κοριτσιών και του πυροβολισμού τους στο κεφάλι, του καψίματος ζωντανών ανθρώπων, του βιασμού γυναικών και του αποκεφαλισμού στρατιωτών.

Μοιράστηκε επίσης μια εικόνα ενός βρεφικού παιδικού κρεβατιού, με τη λεζάντα «Η Χαμάς είναι χειρότερη από τον ISIS». Διασώστες και αυτόπτες μάρτυρες έχουν περιγράψει φρικιαστικές σκηνές, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής ηλικιωμένων και της εύρεσης αιματηρών δωματίων γεμάτων με σφαγιασθέντες αμάχους.

Τζο Μπάιντεν: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβλεπα φωτογραφίες τρομοκρατών που αποκεφαλίζουν παιδιά»

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ ο Λευκός Οίκος προχώρησε σε διευκρινιστικές ανακοινώσεις, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι είχε δει φωτογραφίες παιδιών να αποκεφαλίζονται στην επίθεση της Χαμάς.

Σε μια ομιλία σε συγκέντρωση εβραϊκής κοινότητας στην Ουάσιγκτον, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά, είπε: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβλεπα -έχω επιβεβαιώσει- φωτογραφίες τρομοκρατών που αποκεφαλίζουν παιδιά, δεν πίστευα ότι θα το έκανα ποτέ, τέλος πάντων...», αναφερόμενος στις λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το τι συνέβη στο κιμπούτς.

Διαβάστε εδώ: Σοκαριστική στιγμή: Ισραηλινή είδε νεκρή τη γιαγιά της σε βίντεο που ανήρτησε δολοφόνος της Χαμάς - ''Όλο το πάτωμα ήταν καλυμμένο με αίμα''

Μόλις δύο ώρες μετά την ομιλία του, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια διευκρίνιση για τα σχόλιά του. Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης είπαν στο NBC News ότι ο Μπάιντεν «αναφερόταν σε αναφορές από το Ισραήλ για αποκεφαλισμένα παιδιά και αρκετές αναφορές των μέσων ενημέρωσης για αποκεφαλισμούς».